Hlavní obsah

Německo - Island 2:3Prvotřídní senzace! Němky v kvalifikaci MS prohrály po 19 letech, kdo je dostal na lopatky?

Wiesbaden

Německé fotbalistky senzačně prohrály v kvalifikaci mistrovství světa v "české" skupině s Islandem 2:3. Pro úřadující olympijské vítězky, dvojnásobné mistryně světa a osminásobné evropské šampiónky to byla první porážka v kvalifikaci MS po 19 letech a sérii 26 vítězství.

Foto: Thomas Frey, ČTK/AP

Fotbalistky Islandu se postaraly o prvotřídní senzaci.

Článek

Island se nečekanou výhrou dostal do čela páté skupiny o skóre před Němky, navíc má zápas k dobru. Na německý tým se dnes mohou bodově dotáhnou české fotbalistky, pokud v Domžale porazí domácí Slovinsko.

Reprezentantky Islandu jakoby se inspirovaly u svých mužských kolegů, kteří nedávno vybojovali premiérový postup na mistrovství světa. Zato německé fotbalistky zažily letos další velké zklamání. V červenci vypadly svěřenkyně trenérky Steffi Jonesové ve čtvrtfinále evropského šampionátu a poprvé po 30 letech se nedostaly mezi nejlepší kvarteto.

České reprezentantky před měsícem s Němkami prohrály 0:1 smolným vlastním gólem. Na MS v roce 2019 ve Francii postoupí přímo jen vítěz skupiny, nejlepší čtyři týmy z druhých míst absolvují baráž.

Reklama

Související témata: