Hlavní obsah

Japonsko - Brazílie 1:3Neymar nedal penaltu, Brazílie i tak porazila Japonsko

Aktualizováno

Fotbalisté Brazílie porazili v přípravném utkání ve francouzském Villeneuve-D'Ascq Japonsko 3:1, přestože hvězdný útočník Neymar neproměnil jednu ze dvou penalt, které v úvodu zahrával. "Kanárci" potvrdili současnou formu, z posledních 16 zápasů prohráli jediný. Neymar otevřel skóre po deseti minutách z pokutového kopu, který nařídil francouzský sudí Bastien po poradě s videorozhodčím a zhlédnutí opakovaného záběru. Za sedm minut kopala Brazílie penaltu znovu, ale letní posilu Paris St. Germain tentokrát vychytal japonský brankář Kawašima. Z následného rohu dělovkou zvýšil Marcelo a ještě do pauzy přidal třetí gól Gabriel Jesus. Japoncům se po změně stran povedlo aspoň snížit, když se v 63. minutě po rohu hlavou prosadil Tomoaki Makino

Foto: Yves Herman, Reuters

Brazilec Neymar neproměnil penaltu.

Článek

Neymar otevřel skóre po deseti minutách z pokutového kopu, který nařídil francouzský sudí Bastien po poradě s videorozhodčím a zhlédnutí opakovaného záběru. Za sedm minut kopala Brazílie penaltu znovu, ale letní posilu Paris St. Germain tentokrát vychytal japonský brankář Kawašima.

Z následného rohu dělovkou zvýšil Marcelo a ještě do pauzy přidal třetí gól Gabriel Jesus. Japoncům se po změně stran povedlo aspoň snížit, když se v 63. minutě po rohu hlavou prosadil Tomoaki Makino.

Obránce pražské Sparty Lukáš Štetina zaznamenal v desáté minutě zápasu na Ukrajině dorážkou při svém druhém startu za reprezentační A-tým premiérový gól, Slováci ale vedení neudrželi a po brankách Andrije Jarmolenka a Evgena Konopljanky prohráli ve Lvově 1:2.

V 68. minutě měl na noze vyrovnání plzeňský Patrik Hrošovský, ale radost z prvního reprezentačního gólu mu pokazilo břevno. Za Slováky odchytal poločas sparťanský gólman Martin Dúbravka, za Ukrajinu odehráli celé utkání slávisté Eduard Sobol a Ruslan Rotaň.

Souboj odvěkých rivalů Anglie s Německem skončil poprvé od roku 1982 bezbrankovou remízou. Úspěšnou premiéru v reprezentačním A-týmu má za sebou brankář Albionu Jordan Pickford, který si připsal v prvním poločase několik skvělých zákroků. V nastavení neproměnil obrovskou šanci domácí Lingard.

Belgie v divokém utkání remizovala 3:3 s Mexikem. V druhé půli dali dva góly domácí Romelu Lukaku i hostující Hirving Lozano. Lukaku zaokrouhlil svou reprezentační bilanci na 30 branek a dotáhl se na belgické rekordmany Paula Van Himsta a Bernarda Voorhoofa. Francie zdolala Wales 2:0

Kuang-čou: Čína - Srbsko 0:2 (0:1)
Branky: 20. Ljajič, 69. Mitrovič.
Villeneuve-D'Ascq: Japonsko - Brazílie 1:3 (0:3)
Branky: 63. Makino - 10. Neymar z pen., 17. Marcelo, 36. Gabriel Jesus.
Soul: Korea - Kolumbie 2:1 (1:0)
Branky: 11. a 61. Son Hung-min - 76. Zapata.
Gori: Gruzie - Kypr 1:0 (1:0)
Branka: 24. Kvilitaja.
Lvov: Ukrajina - Slovensko 2:1 (1:1)
Branky: 39. Jarmolenko, 54. Konopljanka - 10. Štetina.
Brusel: Belgie - Mexiko 3:3 (1:1)
Branky: 55. a 70. R. Lukaku, 17. E. Hazard - 56. a 60. Lozano, 38. Guardado z pen.
Varšava: Polsko - Uruguay 0:0
Londýn: Anglie - Německo 0:0
St. Denis: Francie - Wales 2:0 (1:0)
Branky: 18. Griezmann, 71. Giroud.
Viseu: Portugalsko - Saúdská Arábie 3:0 (1:0)
Branky: 32. Fernandes, 52. Guedes, 90. Mário.

Reklama

Související témata: