Hlavní obsah

Soupeře stresovali s pivkem u bazénu. Titul mistrů světa se rodil i na pirátské lodi

Brno

Kolik sportovců se může pochlubit, že jsou mistry světa... Hračička s míčem ano. Na výkonu Patrika Levčíka nelze poznat rozdíl, zda hraje superligový zápas v Brně, nebo finále mistrovství světa. Působí uvolněně, s balonem se mazlí, vymýšlí technické kudrlinky a střílí góly. Třemi zásahy pomohl hráč z Velkých Pavlovic na Břeclavsku českým reprezentantům k titulu mistrů světa v malém fotbale. „Největší úspěch kariéry,“ raduje se.

Foto: Sport.cz

Patrik Levčík s trofejí pro mistry světa.

Článek
Fotogalerie

Český celek v tuniském Nabeulu vyhrál všech sedm utkání a ve finále porazil Mexiko 3:0. První branku připravil Levčík důvtipnou přihrávkou pro Jakuba Poláka. „Moc jsem si přál, aby titul vyšel. Všechno začalo mistrovstvím světa v Americe, kde jsem se umístil s reprezentací na pátém místě. Pak na Eurech na čtvrté, třetí a v Brně na druhé příčce. V Tunisku jsem sérii zakončil zlatou tečkou. Splnil se mi vytoužený cíl," rozplývá se čtyřiadvacetiletý hráč v rozhovoru pro server malyfotbal.cz.

Partu český celek utužoval také při společných chvílích, čímž poměrně stresoval ostatní soupeře. „Když jsme po každém tréninku seděli u bazénu s pivkem před obědem, hráči ostatních mančaftů se divili, že si ho můžeme dát. Nikdo nechápal, že jsme tak sehraní, Američani se nás ptali, jestli hrajeme profesionálně, nebo kolik nás je z jednoho mančaftu. Hleděli na nás překvapeně, když jsme jim vykládali, že hrajeme zadarmo jako amatéři a každý v jiném mužstvu, že jsme z jiných koutů České republiky," vypráví Levčík.

Mezi zápasy v základní skupině čeští reprezentanti vyrazili také na výlet pirátskou lodí, kde se kochali pohledem na delfíny a koupáním v otevřeném moři. „Byl to povedený turnaj se vším všudy, takovou akci jsme ještě neměli za dobu, co hraju v reprezentaci. Výlet lodí za delfíny a koupání v moři bylo úžasné, odreagovali jsme se, vypli jsme a nemuseli se stresovat, jak dopadne další den. Užívali jsme si, atmosféra se dala srovnat s Brnem, ale světové měřítko má větší váhu," porovnává s Eurem.

Tunisan dostal přednost

Nejlepší hráč domácího mistrovství Evropy z Brna patřil mezi kandidáty na stejné ocenění za mistrovství světa, ale přednost dostal hráč domácího Tuniska. „Byl výborný, ale hrál jen osmifinále, ve čtvrtfinále nenastoupil pro žluté karty," poukazuje Levčík.

Na světovém šampionátu vstřelil tři branky a další připravil spoluhráčům skvostnými nahrávkami. Navíc diváky bavil technickými kousky, jak u něj bývá zvykem. „Ke konci už sice dopadala únava, jenže když se mi podaří něco navíc jako klička, branka nebo dobrá nahrávka do šance, spadne ze mě a věřím si. Důležitý je začátek zápasu, když něco vyjde, jedu si svoje," culí se Levčík.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice