Hlavní obsah

Bývalé svěřence dál sleduji, přeji úspěch Víťovi Lavičkovi, říká Hoftych o jedenadvacítce

Ústí nad Labem

Byť někdejší fotbalový trenér Pavel Hoftych působí momentálně druhou sezónu v roli generálního manažera Spartaku Trnava, je i nadále v častém kontaktu s českým sportovním prostředím. V pátek 10. listopadu se objevil v Ústí nad Labem, odkud pochází, a našel si čas i na to, aby se setkal s trenérem a hráči české reprezentační jedenadvacítky u příležitosti zápasu týmu ČR do 21 let se San Marinem. „Rád všechny zase vidím,“ svěřil se Hoftych, který 9. května oslavil padesátiny, v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Sport.cz

Český trenér fotbalistů Spartaku Trnava Pavel Hoftych.

Článek

Před odchodem do Trnavy jste trenérsky vedl české mládežnické výběry, naposledy to byla osmnáctka. Jak na angažmá v rámci reprezentace vzpomínáte?

Jen v dobrém. Byl jsem u mužstva společně s kolegou Pavlem Malurou. V loňském létě jsem tým do osmnácti let předával Honzovi Suchopárkovi. Přinesl do něj něco nového, i když mužstvo zůstalo ze sedmdesáti procent stejné. A úspěšně si pak vedlo v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy devatenáctek i na samotném závěrečném turnaji této kategorie. Měli jsme výbornou partu týmových hráčů, kteří potvrdili svoje kvality. Kluky dál sleduji a fandím jim. Jen namátkou zmíním Krále, Turynu, Šašinku, Chaluše, brankáře Jedličku a mohl bych jmenovat i další.

Co vás nyní přimělo k cestě za fotbalem do Ústí nad Labem?

Jsem tady hlavně z rodinných důvodů. Na Slovensku máme reprezentační přestávku a volno, tak jsem toho využil k návštěvě maminky a sestry doma v Ústí nad Labem. A pokud jde o fotbal, stavuji se za trenérem Víťou Lavičkou a za kluky v ústeckém hotelu Větruše, kde jsou ubytování během tohoto reprezentačního srazu. Celému týmu přeji úspěch v nynější kvalifikaci o evropský šampionát.

Sledujete v globále českou první ligu?

Samozřejmě. Bydlím v Praze. Pět dní v týdnu trávím v Trnavě a další dva v Česku, tedy především v hlavním městě. Mám o lize hodně informací. S trenérem Lavičkou jsme se nedávno potkali v Dolíčku při zápase Bohemians Praha 1905-Zlín. Oba týmy jsem v minulosti v nejvyšší soutěži trénoval, takže k nim mám pozitivní vztah. Jsem rád, že zrovna Zlín účinkuje v Evropské lize, což je pro celý klub i region nevšední událost v podzimní sezóně.

Jak se vám daří ve slovenském fotbale?

Spartak Trnava prožívá úspěšné období. Vedeme slovenskou ligu s devítibodovým náskokem. Soustřeďujeme se na to, abychom v zimě kádr neoslabili, a ještě vhodně doplnili a poprali se o udržení první příčky. Pracujeme s pokorou i s vědomím, že favority jsou nadále Žilina, Trenčín a Slovan Bratislava.

Je pro Trnavu inspirací i nevídané tažení Viktorie Plzeň v české lize?

Plzni přeji úspěch, předvádí fantastické výkony i výsledky. Má konsolidovaný kádr. Pokud jde o Trnavu, užíváme si současné dobré časy, ale co bude dál, se uvidí.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 přestávka Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň