Hlavní obsah

Vrať se, ubrečený hrdino! Kapitán navlékl rukavice a senzačně uzemnil soupeře

Výjev jak podle filmového scénáře. Duel fotbalistů do 19 let kvalifikace na asijský šampionát ovšem přinesl scénu zcela originální, kterou nabídl sám zápas mezi Irákem a Katarem. Přesněji řečeno senzační vyvrcholení po něm následujícího penaltového rozstřelu. Brankář Kataru byl chvíli hrdinou, posléze ubrečeným vyloučeným. Nakonec vzal spravedlnost rázně do rukou kapitán z pole. Na bizarní příhodu se podívejte v přiloženém videu.

Penalta v utkání Katar - Irák

 
Článek

Předvedl skok vskutku tygří a byl oslavovaným hrdinou. Rozhodující penaltu totiž lapil a celý tým ho obsypal, aby svého chrabrého reka radostí umačkal.

Jenže ouha, rozhodčí byl jiného mínění! Všiml si, že se katarský gólman pohnul z čáry dřív, což pravidla nedovolují. Nejenže tedy nechal penaltu opakovat, ještě brankáři udělil druhou žlutou, a zákonitě i červenou kartu. Vyloučený gólman v slzách zamířil do tunelu.

Pomsta však byla sladká! Rukavice si navlékl kapitán týmu. Ten samý exekutor Iráku kopl penaltu do stejného místa. Hráč z pole si na ni počkal a míč vykopl nohou, ani rukavice nepotřeboval! Z tunelu pak okamžitě vyběhl křepčit také vyloučený brankář...

Reklama

Související témata: