Hlavní obsah

Linköping - Sparta 3:0Sparťanky v odvetě Ligy mistryň schytaly debakl a v soutěži končí

Fotbalistky Sparty si čtvrtfinále Ligy mistryň nezahrají. V dnešní osmifinálové odvetě Pražanky prohrály na hřišti švédského šampióna Linköpingu jasně 0:3 a po týden staré domácí remíze 1:1 se s prestižní soutěží rozloučily.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Radost fotbalistek Linköpingu z gólu v odvetném zápase Ligy mistryň proti Spartě.

Článek

Sparťanky po domácím nerozhodném výsledku živily naděje na postup, ale odveta ve Švédsku jim nevyšla. V úvodu je ještě zachránilo břevno, ale v 18. minutě už se favorit dostal do vedení po střele Hurtigové do šibenice.

V druhé půli český vicemistr usiloval o vyrovnání, čímž by poslal zápas do prodloužení, ale dvanáct minut před koncem udeřilo na druhé straně poté, co se trefila Mindeová. V 85. minutě pak Sörensenová prostřelila po zemi hostující brankářku a přidala třetí gól švédského celku.

Sparťanky tak s Linköpingem vypadly v osmifinále stejně jako před sedmi lety a na druhý postup do čtvrtfinále nedosáhly. Mezi nejlepší osmičkou byly jako první český klub v roce 2005, kdy se osmifinálová fáze ještě hrála skupinově.

Postoupit do čtvrtfinále může ve čtvrtek Slavia, která půjde do domácí odvety s islandským Stjarnanem s náskokem 2:1 z prvního duelu.

Odveta osmifinále fotbalové Ligy mistryň:
Linköping - Sparta Praha 3:0 (1:0)
Branky: 18. Hurtigová, 78. Mindeová, 85. Sörensenová. První zápas: 1:1, postoupil Linköping.
Sestava Sparty: Dorseyová - Vyštejnová, Odehnalová, Rabenová, Stromová - Ringelová (79. Kolanderová), I. Martínková, Bertholdová, Nepokojová (66. Mocová) - Stašková - Hälinenová (89. Kladrubská). Trenér: Janota.

Reklama

Související témata: