Hlavní obsah

Zástupce mexické televize zapletený do aféry FIFA byl zastřelen

Mexiko

Viceprezident mexické televizní společnosti Grupo Televisa Adolfo Lagos, jenž byl zapleten do korupčního skandálu FIFA, byl v neděli zavražděn na ulici v hlavním městě Mexika. Devětašedesátiletého muže podle svědků zastřelila dvojice útočníků na motocyklu ve chvíli, kdy jel i s ochrankou na kole.

Foto: fifa.com

Mezinárodní fotbalová federace FIFA

Článek

Lagos zraněním v nemocnici podlehl a stal se už druhým mužem zapleteným do úplatkářské aféry FIFA, který v posledních dnech přišel o život. Minulý týden skočil pod vlak argentinský právník Jorge Delhon jen několik hodin poté, co ho z braní úplatků obvinil před newyorským soudem bývalý šéf marketingové společnosti Torneos y Competencias Alejandro Burzaco.

Podle Burzaca vyplatily televizní společnosti Grupo Televisa, Globo a Fox Sports členovi vedení FIFA na úplatcích za prodej vysílacích práv 15 milionů dolarů (asi 326 milionů korun). Úplatky podle jeho výpovědi dostali mimo jiné také bývalý předseda jihoamerické fotbalové konfederace CONMEBOL a šéf paraguayského svazu Juan Ángel Napout, někdejší předseda peruánské federace Manuel Burga a bývalý šéf brazilského fotbalu José Maria Marin.

Soud v Brooklynu provázely dramatické scény. Podle státních zástupců Burga během Burzacovy výpovědi svědkovi výmluvným gestem dvakrát naznačil podříznutí krku. Právní zástupci obviněného funkcionáře to však popřeli s vysvětlením, že jejich klient se pouze škrábal na krku.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň