Hlavní obsah

Nejlepším fotbalistou Asie je poprvé Syřan, útočník Charbin. Cenu brala i hvězda Tottenhamu

Útočník Omar Charbin vyhrál jako první syrský fotbalista v historii anketu o nejlepšího asijského hráče roku. Nejlepším asijským fotbalistou působícím mimo kontinent byl na dnešním galavečeru v Bangkoku vyhlášen Son Hung-min z Tottenhamu, jenž ocenění získal podruhé během pěti let.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Nejlepším asijským fotbalistou působícím mimo kontinent byl na dnešním galavečeru v Bangkoku vyhlášen Son Hung-min z Tottenhamu (na snímku vlevo), jenž ocenění získal podruhé během pěti let.

Článek

Třiadvacetiletý Charbin ze saúdskoarabského týmu Al Hilal byl letos nejlepším střelcem asijské Ligy mistrů, v níž se trefil desetkrát a pomohl svému celku do finále. V něm Al Hilal o víkendu prohrál s japonskou Urawou.

Se syrskou reprezentací se Charbin přiblížil na dohled mistrovství světa. Tým z válkou zmítané země senzačně postoupil do baráže asijské kvalifikace, v níž nestačil na favorizovanou Austrálii.

"Hrajeme proto, abychom přinesli štěstí našim lidem, to je náš hlavní cíl. Chtěl bych syrským fanouškům slíbit, že je potěšíme příští rok na asijském šampionátu, protože náš lid si zaslouží být šťastný," řekl rodák z Damašku.

Reklama

Související témata: