Hlavní obsah

Spor Berbra a Kociána si musí počkat

Brno
Aktualizováno

Městský soud v Brně nebude zatím řešit spor místopředsedy Fotbalové asociace ČR Romana Berbra a bývalé šéfky komise rozhodčích Dagmar Damkové proti někdejšímu rozhodčímu Radku Kociánovi. Na Kociána byla podána žaloba na ochranu osobnosti, kvůli některým jeho údajně urážlivým výrokům. Soud ale rozhodl, že nejprve počká, jak Nejvyšší soud vyřeší obdobný spor mezi Berbrem a Damkovou na jedné straně a bývalým rozhodčím Antonínem Kordulou na straně druhé.

Foto: Vladimír Klepáč, Právo

Bývalý rozhodčí Radek Kocián u soudu se svojí právní zástupkyní.

Článek

Spor se týká podle žaloby toho, že Kordula před dvěma roky v některých médiích naznačil, že rozhodčí ve skutečnosti neřídila Damková, ale její partner Berbr. Kocián zase v otevřeném dopise adresovaném tehdejšímu předsedovi Fotbalové asociace ČR Miroslavu Peltovi podpořil jiného sudího Libora Kovaříka a naznačil, že právě Berbr stál v roce 2012 za jeho koncem v roli ligového rozhodčího. To přimělo Berbra k podání žalob žádajících omluvu a odškodné.

V případě Korduly hodonínský soud rozhodl, že se omlouvat nemusí, protože v médiích vystupoval sám za sebe a jeho vystupování bylo kultivované a nebylo ničím urážející. To již potvrdil odvolací krajský soud. Berbr s Damkovou ale proti tomu podali k Nejvyššímu soudu dovolání a čeká se, jak u něj celá záležitost dopadne. Berbr s Damkovou se dostali do sporů s dalšími rozhodčími.

Reklama

Související témata: