Hlavní obsah

Souboj Messi - Ronaldo je zase tady. Kdo získá Zlatý míč? Napověděly kopačky

Madrid/Praha
Aktualizováno

A je to venku. Prestižní ocenění Zlatý míč získá Cristiano Ronaldo a jeho věčný konkurent v bitvě o pozici nejlepšího fotbalisty světa Lionel Messi utře nos. Výsledky ankety sice magazín France Football zveřejní až večer, jenže snímky, které unikly na sociální sítě dávají docela slušnou nápovědu. Nápis Pátý triumf u Ronaldových kopaček, doplněný letopočty, kdy současná hvězda Realu Madrid Zlatý míč získala, nejspíš nebyly zveřejněny náhodou. Nebo jde o klam a pouhý marketingový tah?

Foto: Javier Barbancho, Reuters

Cristiano Ronaldo, ústřední postava Realu Madrid

Článek
Fotogalerie

Ronaldo s Messim ovládají prestižní anketu už devět let a nikdo nepochybuje o tom, že jeden z nich vyhraje i tentokrát. Barcelonský špílmachr má pět ocenění, Portugalec z Bílého baletu zatím čtyři, ale zdá se, že ve čtvrtek bude na Zlaté míče vyrovnáno.

Nápovědou budiž snímky Ronaldových kopaček, které kombinují bílou a zlatou barvu. U jednoho z párů je také nápis, který při přeložení z portugalštiny může znamenat velkou nápovědu. Nápis totiž hlásí „Pátý triumf", který doplňují roky 2008, 2013, 2014, 2016 a vše uzavírá číslovka 2017.

Ronaldo v minulé sezóně dal ve španělské lize 25 gólů a výrazně pomohl Realu ukončit pětileté čekání na titul. S dvanácti zásahy se navíc stal nejlepším střelcem Ligy mistrů, kde Bílý balet jako první tým v novodobé historii trofej obhájil. Dvaatřicetiletý Portugalec už za to v srpnu dostal od UEFA ocenění pro nejlepšího hráče minulé sezóny, ale v tomto ročníku tak oslnivou formu nemá. V Lize mistrů má sice na kontě devět gólů, ale ve španělské lize se zatím prosadil pouze dvakrát.

Messi naopak začal tam, kde loni skončil. V minulé sezóně s 37 zásahy ovládl tabulku střelců La Ligy a dalších jedenáct přidal v Lize mistrů. V aktuálním ročníku argentinský kanonýr vládne po 14 kolech španělské soutěži s 13 brankami, ale v Lize mistrů přidal zatím jen tři zásahy.

Florentino Perez, prezident Realu Madrid, se podle britského listu The Sun nechal slyšet, že Ronaldo je jedním ze symbolů klubu i současného fotbalu. „Je to jeden z nejlepších kanonýrů v dějinách. Dvakrát získal cenu pro nejlepšího fotbalistu světa a tento týden získá Zlatý míč," cituje Sun funkcionáře Bílého baletu. Definitivní potvrzení přijde dnes večer.

Reklama