Hlavní obsah

Dohnal Messiho, ale stále nemá dost! Chci sedm dětí a sedm Zlatých míčů, vyhlásil Ronaldo

Portugalský útočník Cristiano Ronaldo opět ukázal, že mu sebevědomí rozhodně nechybí. Po čtvrtečním pátém vítězství v anketě Zlatý míč o nejlepšího fotbalistu světa prohlásil, že je nejlepším hráčem historie. Zároveň vyvrátil spekulace o možném odchodu z Realu Madrid.

Foto: Javier Barbancho, Reuters

Cristiano Ronaldo

Článek

"Nevidím nikoho, kdo by byl lepší než já. Žádný hráč nedosáhl takových věcí, jako jsem dosáhl já. Neexistuje komplexnější hráč, než jsem já. Věřím, že jsem nejlepší hráč v historii fotbalu, v dobrých i špatných chvílích," řekl Ronaldo, který ve Zlatém míči navázal na prvenství z let 2008, 2013, 2014 a 2016.

Pátým triumfem vyrovnal rekordmana a svého velkého rivala Argentince Lionela Messiho z Barcelony. "Souboj s Messim pokračuje. Oba se snažíme dělat pro své kluby maximum, co můžeme," konstatoval dvaatřicetiletý Ronaldo.

Portugalský kanonýr letos dokázal s Realem obhájit vítězství v Lize mistrů i díky tomu, že byl s 12 góly nejlepším střelcem minulého ročníku. S Bílým baletem také ukončil pětileté čekání na španělský titul, v závěru roku se s portugalskou reprezentací kvalifikoval na MS v Rusku. V probíhající sezóně se stal Ronaldo prvním hráčem, který skóroval ve všech šesti zápasech skupiny Ligy mistrů. Nedaří se mu ale v domácí soutěži, kde se zatím prosadil jen dvakrát.

Ronaldo má v Realu smlouvu do 30. června 2021, ale v poslední době se několikrát objevily spekulace, že v Madridu není úplně spokojený a mohl by odejít. To však nyní portugalská hvězda popřela.

"Doufám, že mohu hrát na nejvyšší úrovni ještě několik dalších let. Cítím se dobře, uvidíme, co se stane v budoucnu. Jsem šťastný v Realu, chci zůstat a ukončit v Madridu kariéru, pokud to bude možné," dodal Ronaldo.

Také v soukromém životě se mu daří. V červnu se stal otcem dvojčat, o tři měsíce později přišla na svět dcera Alana Martina a tak je Ronaldo již čtyřnásobným otcem. Ani pět Zlatých míčů mu není dost! "Chci sedm dětí a sedm Zlatých míčů," svěřil se v interview pro magazín L´Equipe. Proč zrovna sedm? "Je to moje magické číslo," přiznal.

Je Cristiano Ronaldo nejlepším fotbalistou historie?
Ano
38,8 %
Ne
61,2 %
Celkem hlasovalo 4942 čtenářů.

Reklama