Hlavní obsah

Učitelka byla přesvědčená, že jsem kradl ve třídě, vzpomíná Čech na průšvih

Vzorný, chytrý, prostě sympaťák bez kazů. Hvězda Arsenalu, brankář Petr Čech, baví na svých webových stránkách fanoušky příběhy ze svého života. Naposledy se přiznal, jaké trable měl ve škole, když mu při tělocviku vypadly magnetky, dárek od rodičů. "Učitelka byla přesvědčená, že jsem je ukradl ve třídě," vzpomíná na průšvih bývalý český reprezentant.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech

Článek

Takového gólmana by si přál mít v týmu každý trenér a to samé platilo, když Petr Čech chodil do školy. Až do deváté třídy měl na vysvědčení nosil samé jedničky a učitelé museli být nadšení, jakého žáka s prospěchem bez kaňky ve třídě mají.

S odstupem let si ale gólman Arsenalu vzpomněl, že ani on se nevyhnul problémům. "Musím se přiznat, že první vážný průšvih jsem si schoval na druhou třídu. Já, naprosto bezproblémový žáček, jsem dostal černý puntík a poznámku do notýsku," svěřil se brankář.

Jednalo se přitom o naprostou banalitu, která by ani náhodou nepatřila na první stránky novin. "Od rodičů jsme dostali magnetky a doma je přichytávali na všechno kovové, co jsme kde našli. Nenapadlo mě nic lepšího, než si ty černé magnety vzít druhý den do školy. Rovnou na tělocvik," napsal Čech na svých internetových stránkách.

Učitelka rozložila žíněnky a všichni museli podle instrukcí dělat kotrmelce, což pro Čecha neznamenalo žádný problém. Jen kdyby neměl v kapsičce u červených trenýrek, které byly tehdy na tělocvik povinné, zmíněné magnetky. Po každém kotrmelci nějaký vypadl. A zmíněné učitelce brzy došla trpělivost a zakřičela na něj. Čech přiznal, že se mu leknutím málem zastavil dech.

"Marně jsem vysvětloval, že magnetky jsou dárkem od rodičů. Jen jsem si je vzal do školy, abych se mohl předvést před spolužáky. Bohužel učitelka byla přesvědčená, že jsem je ukradl ve třídě. Taková ostuda. Však mi trvalo, než jsem tu poznámku doma přiznal...," dodal bývalý reprezentant. Příhodě se dnes už může jen smát.

Reklama

Související témata: