Hlavní obsah

Bordeaux vypadlo s týmem ze čtvrté ligy, Plašil dostal červenou

Paříž

Fotbalisté Bordeaux vypadli i kvůli třem červeným kartám z Francouzského poháru s Granville. Tým ze čtvrté ligy zvítězil 2:1 po prodloužení. Za Girondins nastoupil v 59. minutě český záložník Jaroslav Plašil, v 110. minutě ale musel po vyloučení hřiště opustit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Plašil, ilustrační snímek.

Článek

Granville mohlo vést už od desáté minuty, Douniamovu penaltu ale zneškodnil gólman Costil. Jediným střelcem prvního dějství tak byl útočník Bordeaux Sankharé, který otevřel skóre v 37. minutě hlavou.

Druhý poločas se ale hostům nepovedl. V 86. minutě byl vyloučen obránce Sabaly a přesilovku v nastavení využil střídající Martinet. Ve 102. minutě šlo Bordeaux do devíti po faulu Carriqueho a Granville kopalo další penaltu, kterou už Douniama proměnil.

Za nepříznivého stavu dostal další červenou kartu Plašil a čtvrtfinalista z minulé sezóny už nedokázal vyrovnat. Bordeaux se navíc nedaří ani v lize, v tabulce je až na 15. místě.

Paris St. Germain splnil roli favorita a v Rennes zvítězil jasně 6:1, po dvou gólech vstřelili Mbappé, Neymar a Di María. V brance domácích pro pohárový duel nahradil Tomáše Koubka Abdoulaye Diallo. Dál jde také Marseille, která až po prodloužení zdolala 1:0 druholigový Valenciennes gólem Amaviho.

Reklama

Související témata:
  Dortmund - Atlético dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. Atlético
Dortmund vs. Atlético
Dortmund
Atlético
  Barcelona - PSG dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. PSG
Barcelona vs. PSG
Barcelona
PSG