Hlavní obsah

Beckham dostal licenci pro klub zámořské MLS

Miami

Bývalý kapitán anglické fotbalové reprezentace a někdejší hvězda Manchesteru United nebo Realu Madrid David Beckham se konečně dočkal licence pro klub v MLS. Celek z Miami by se měl do zámořské soutěže zapojit v roce 2020.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

David Beckham poté, co se dočkal licence pro klub v MLS.

Článek

Beckham o udělení licence usiloval čtyři roky, během kterých se však objevila řada komplikací, především kvůli místu pro postavení stadionu. Všechny potíže jsou však už minulostí. "Bylo to náročné a rodilo se to v bolestech," řekl Beckham televizní stanici Local 10 News.

"Ale myslím, že i když to trvalo dlouho a museli jsme na tom pracovat čtyři roky, tak to nakonec bylo ku prospěchu," uvedl Beckham, který v MLS nastupoval v letech 2007 až 2012 za Los Angeles Galaxy a s kalifornským klubem získal dva mistrovské tituly.

Součástí Beckhamovy smlouvy při příchodu do ligy byla i klauzule na levnější licenci. Podle médií za založení nového klubu Beckham zaplatil 25 miliónů dolarů (asi 512 miliónů korun), což je čtyřikrát méně, než museli vynaložit majitelé Los Angeles FC, které MLS rozšíří v nadcházejícím ročníku.

Reklama

Související témata: