Hlavní obsah

Neymar po operaci už sledoval fotbal

Karel FeltSport.czPrávo

Nejdražší fotbalista planety, brazilský útočník Neymar, už je po operaci zánártní kůstky malíčku pravé nohy. Okamžitě začal s rehabilitací a po šesti týdnech se podrobí vyšetření, které by mělo stanovit konečnou dobu rekonvalescence a termín návratu na trávník.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Neymar opouští nemocnici v Belo HorizonteVideo: sntv

 
Článek

Neymara propustili po operaci z nemocnice

„Operace se zdařila, doktor Lasmar odvedl výbornou práci. Sekundoval mu náš klubový lékař a Neymara se hned ujal náš fyzioterapeut," uvedl hráčův klub Paris St. Germain.

„Zákrok trval pětasedmdesát minut. Musím vyvrátit spekulace některých médií, že jsme s doktorem Lasmarem nedokázali spolupracovat a měli jsme neshody ohledně postupu. Vše probíhalo hladce, podmínky v nemocnici Mater Dei v Belo Horizonte jsou na špičkové úrovni. Neymar byl dokonce probuzen z narkózy tak, aby mohl na satelitu sledovat sobotní zápas Troyes s PSG. Cítí se dobře," cituje web Globoesporte francouzského lékaře Gérarda Saillanta.

Neymar byl včera propuštěn z nemocnice do domácího ošetření, kolem sebe má desetičlenný štáb lidí. Podle lékařů momentálně nelze přesně určit dobu rekonvalescence.

Uvidí se za šest týdnů

„Bude záležet na tom, jak bude reagovat hráčův organismus. Může to trvat dva a půl i tři měsíce, ale třeba o něco méně. Uvidíme za šest týdnů," uvedl doktor Rodrigo Lasmar.

Neymar se zranil v ligovém duelu s Marseille 25. února. Nejprve se lékaři domnívali, že má jen vyvrtnutý kotník, podrobná vyšetření ale odhalila zlomeninu. Hvězdný útočník tak na jaře už klubu nepomůže. Celá Brazílie ale věří, že stihne MS v Rusku, kde Neymarův tým čeká 17. června úvodní duel se Švýcarskem.

„Věřím, že to dokáže, myslím na něj. Modleme se, aby se uzdravil, potřebujeme ho," vzkázal legendární Pelé, který momentálně pobývá v nemocnici.

Reklama

Související témata: