Hlavní obsah

Hříšník chce zpět! Blatter požaduje zrušení zákazu působení ve fotbale, na MS chybět nebude

Curych

Bývalý předseda mezinárodní federace FIFA Sepp Blatter se dožaduje zrušení šestiletého zákazu působení ve fotbale. V brzké době se kvůli tomu chce obrátit na etickou komisi FIFA.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý předseda FIFA Sepp Blatter

Článek

Blatter dostal v roce 2015 trest za ilegální platbu dvou miliónů švýcarských franků Michelu Platinimu za údajnou poradenskou činnost v roce 2011. Potrestán byl i bývalý šéf UEFA Platini. Případ vyšetřují švýcarské úřady.

"Už to trvá dva a půl roku a zatím se nic nepohnulo. Už se to trochu vleče. Je to jako Damoklův meč nad mou hlavou, protože nevím, co přijde," řekl Blatter, který v sobotu oslaví 82. narozeniny.

"Taky usiluji o to, aby to vyřešila etická komise a zrušila ten trest, protože je nesmyslný," uvedl Švýcar, který vedl FIFA 17 let. Vinu popírá.

"Doufám, že se to vyřeší během tří měsíců, ještě než začne mistrovství světa v Rusku," dodal Blatter. Na šampionátu by bez ohledu na trest chybět neměl, protože má pozvání od ruského prezidenta Vladimira Putina. FIFA už na podzim uvedla, že v Blatterově přítomnosti na turnaji nevidí problém.

"Budu osobním hostem Vladimira Putina. Nevím přesně, kdy tam pojedu, ale nejspíš někdy na začátku turnaje. Budu čestným hostem a těším se, že budu zase zpátky na fotbale, na velké akci," řekl Blatter.

Reklama

  Fiorentina - Plzeň dnes 18 : 45
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen