Hlavní obsah

Skauti budou v pozoru, Brazilci se znovu chystají do Prahy

Praha

Fotbalisté z různých světadílů se od 25. do 31. července opět představí na pražském CEE Cupu. Účast na akci hráčů do 19 let přislíbil turecký Besiktas Istanbul, své talenty přiveze brazilský Palmeiras a nebudou chybět ani obhájci trofeje z anglického Evertonu. Český fotbal bude na osmém ročníku znovu zastoupen Slavií a Spartou, která turnaj vyhrála již dvakrát.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alex Král hrál za mládežnické výběry ve Slavii, teď nastupuje za Teplice.

Článek

Konkurence bude pestrá. Přijede také FC Nitra, kyperský Aris Limassol či bosenské FK Sarajevo. Potřebné dokumenty pro cestu do Prahy právě vyřizuje také nigerijská akademie Real Sapphire. Zbývající tři celky ještě budou oznámeny.

V minulosti se na turnaji sledovaném zahraničními skauty představilo mnoho talentovaných hráčů, kteří se později prosadili v profesionálním fotbale. Z Čechů lze jmenovat například Jiřího Kulhánka, jenž momentálně hraje v základní sestavě sparťanského áčka, libereckého kanonýra Matěje Pulkraba či nadějného stopera Teplic Alexe Krále. Nejlepší hráč loňského ročníku, Angličan Anthony Gordon, se již dočkal soutěžní premiéry v A-týmu Evertonu.

Během posledního turnajového dne také proběhne v Ďolíčku dětský den. Pro děti i jejich rodiče bude účast zdarma. Malým fotbalistům (i nefotbalistům) se bude věnovat Tomáš Jun, bývalý útočník Sparty, Besiktase Istanbul či Austrie Vídeň. Poté už přijde na řadu finále. Výtěžek ze vstupného na poslední duel bude opět věnován na dobročinné účely, všechna ostatní utkání bude možné navštívit zdarma.

Akce se koná ve spolupráci s Magistrátem hlavního města. "Chceme, aby také Praha měla svůj prestižní mezinárodní mládežnický turnaj ve stylu evropských fotbalových velmocí. Jsme rádi, že právě CEE Cup tato kritéria splňuje a těší nás, že ho můžeme každoročně podporovat," poukazuje Antonín Lébl, předseda Výboru pro sport a volný čas.

Reklama

Související témata: