Hlavní obsah

Hitlerovy narozeniny, nápis proti uprchlíkům, teď hajlující dítě. Fotbalový klub má opět trable

Sofia

Fotbalový klub Levski Sofia dostal pokutu 37.500 leva (492 tisíc korun) za chování dvou malých fanoušků při finále Bulharského poháru. Jeden ze sotva desetiletých chlapců, stojících na atletické dráze stadionu, hajloval, druhý měl na nahé hrudi nakreslený hákový kříž.

Foto: Sport.cz

Chlapci na zápase Levski Sofia propagující nacistické symboly.

Článek

Pro jeden z nejúspěšnějších a nejpopulárnějších bulharských klubů to zdaleka není první postih za rasistické chování příznivců. Národní svaz ho potrestal například za připomínku narozenin Adolfa Hitlera nebo za transparent s nápisem „Smrt uprchlíkům".

Mezi symboly a nápisy na tělech chlapců byly také Levski hooligan, ACAB (v překladu „Všichni policajti jsou bastardi") a SW 1999, zkratka označující nejradikálnější fanouškovskou frakci mezi příznivci Sofie.

„Viděli jsme nacistické pozdravy, což je pro nás znepokojující fakt. Jakmile zjstíme identitu těch dětí a jejich adresu, odkážeme na ně sociální službu," řekla Stefka Iljeva, inspektorka Státní agentury na ochranu dětí.

Pokutu už Levski dostal i od UEFA. Před měsícem pak bylo zatčeno 40 jeho fanoušků poté, co jeden z nich způsobil explozí výbušniny při derby s CSKA vážné zranění policistky.

V pohárovém finále 9. května branka nepadla, na penalty Levski prohrál se Slavií Sofia 2:4.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín