Hlavní obsah

Oživení českého přeboru. Míč a holky prohání kluk z Afriky

I český fotbalový tým z okresního přeboru má svoji zahraniční hvězdu. Za SK Ohnivec Městečko nastupuje Ghaňan Patrice Awonseba Baba Musah. „Jsme rádi, že tady s námi může hrát kluk z Afriky. Je to oživení přeboru,“ říká kapitán týmu Jiří Urban. A své popularity si je vědom i samotný Patrice. „Jsem oblíbený hráč, každý mě pozná, občas dokonce i v Praze,“ dodává.

Zahraniční hvězda okresního přeboruVideo: Sport.cz

 
Článek

Fotbal ho ale neživí. Když na sobě nemá dres, nosí bílý plášť. Je totiž lékařem v táborské nemocnici. Pracuje na gynekologicko-porodnickém oddělení. Medicínu u nás také vystudoval. „Nejdřív jsem chtěl dělat patologii, ale moje lektorka mi řekla, že patologie v Africe není dobrý nápad, že by bylo lepší dělat něco přínosnějšího. Pak jsem viděl první porod a rozhodl jsem se pro gynekologii," říká k výběru oboru.

Mnohé napadne, že se Patrice Awonseba Baba Musah podobá Mirečkovi z filmových Básníků. Přezdívku Mireček ovšem nemá. „Nechtěli jsme kopírovat něco, co bylo," vysvětlují spoluhráči z fotbalového týmu. S Mirečkem má ale leccos společného. „Ty zážitky jsou podobné, až na ty holky," směje se. V našem videu se ale dozvíte, že je to trošku jinak.

Reklama