Hlavní obsah

Průběh rozlosování MOL Cupu vyvolal na internetu bouři! Co se stalo?

Praha

V sídle FAČR na Strahově se během pátečního poledne rozhodovalo o tom, kdo s kým a kde se utká o finále MOL Cupu. Výsledek? Slavia se doma střetne se Spartou a Bohemians čeká výjezd do Ostravy. Fotbaloví fanoušci nyní více než šance jednotlivých týmů na postup propírají způsob, jakým bylo provedeno tažení týmů z losovací mísy. Video je na internetu terčem bouřlivých diskusí.

Foto: Sport.cz

Proběhlo losování semifinále MOL Cupu férově?

Článek

Ze čtyř možností byla Slavia vytažena jako první, což rozhodlo o tom, že se červenobílí v semifinálovém utkání představí před domácími příznivci. Fanouškům na internetu se nezdá zejména způsob, jakým byl první míček z osudí vytažen. Generální sekretář FAČR Jan Pauly upřeně hleděl do mísy předtím, než vybral jednu ze skořápek.

„Absurdní spekulace. Stejně jako veškeré teorie o údajném zmanipulovaném losování. Žádná senzace se nekoná. Jako ve všech podobných případech šlo o náhodu, která - bohužel pro někoho - není atraktivní. Kdyby los skončil jakoukoliv jinou kombinací, nepochybuju, že by to také bylo věcí předchozí konspirace," ohradil se generální sekretář Fotbalové asociace Jan Pauly.

Foto: FAČR

Generální sekretář Fotbalové asociace ČR Jan Pauly.

Přidal i své argumenty.

„Míčky v misce ležely hodinu před losem, stejně jako tam hodinu před losem byla Česká televize. Nemluvě o tom, že druhý míček losuje někdo jiný," připomněl Pauly.

V další fázi losu už tažení přitom probíhalo standardně tak, jak jsou na něj diváci zvyklí například z evropských pohárů.

Pochybnosti v očích diskutujících umocňuje i fakt, že Slavia hrála ze posledních 12 zápasů doma hned desetkrát. Milovníci konspiračních teorií mají žně. Ať je pozadí nestandardního chování generálního sekretáře jakékoliv, většina fanoušků se shodne na tom, že to, jakým způsobem Pauly vytažení míčku provedl, nevypadalo důvěryhodně. Mnozí si jistě vzpomněli na humorné video nechvalně proslulé karlovarské losovačky.

Skandálům s pohárovým losováním se v minulosti nevyhnula ani UEFA. Není to tak dávno, kdy fotbalový svět řešil případ s předčasným uveřejněním nabídky ke koupi vstupenek. AS Řím tehdy na duel s Liverpoolem lístky fanouškům nabízel den předtím, než se o této semifinálové dvojici rozhodlo losem ve švýcarském Nyonu.

Reklama