Hlavní obsah

Ostrava - Bohemians 1905 1:0Baník je po 13 letech ve finále! O vítězství rozhodl šťastnou brankou Hrubý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Hrubý 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalisté Ostravy si po třinácti letech zahrají finále domácího poháru. Baník v semifinále MOL Cupu na svém hřišti zdolal Bohemians 1905 1:0 gólem Roberta Hrubého z 12. minuty. Druhý finalista vzejde z dnešního pražského derby mezi obhájcem trofeje Slavií a Spartou.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Denis Granečný z Ostravy a Martin Dostál z Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Katastrofa. Vypadalo to, že pohár ani nechceme. I takto hodnotí prohru se Slavií hráči Sparty

Baník si příležitost na finálovou účast doma nenechal uniknout. I bez zraněných útočníků Baroše a Diopa byl v prvním poločase aktivnější a územní převahu rychle přetavil ve vedoucí gól. Se štěstím ho ve 12. minutě docílil Hrubý, který vypálil z 25 metrů a po teči bránícího protihráče balon zamířil do protisměru brankáře Valeše.

K dalšímu vlastnímu gólu pak neměl daleko Hůlka, když ve 35. minutě tečoval Granečného přihrávku do tyče. Hostující ofenziva byla v první půli téměř bezzubá.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Michal Šmíd z Bohemians.

Puškáč ve velké šanci selhal

Náznaky probuzení se u Bohemians dostavily po změně stran a v 51. minutě Ostravu vylekal Puškáč, jenž po centru ze strany hlavou nebezpečně trknul balon těsně vedle tyče Budinského brány.

Tím byl ale výčet velkých šancí z obou stran vyčerpán. "Klokani" se za celý zápas nezmohli na přímou střelu na ostravskou bránu. Jediný míč zamířil na Budinského po nechtěném pokusu spoluhráče Procházky, ohrozit ale náskok Baníku nemohl.

Ještě v nastaveném čase kopali Pražané přímý kop z třiceti metrů, do vápna se vydal i gólman Valeš, ale Haškův pokus zblokovala domácí zeď. Ostravští tak porazili Bohemians ve čtvrtém soutěžním duelu za sebou bez inkasované branky

Semifinále fotbalového poháru MOL Cupu:
Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
Branka: 12. Hrubý. Rozhodčí: Marek - Blažej, Hock. ŽK: Jánoš - Šmíd, Vaníček, Dostál. Diváci: 10.712.
Ostrava: Budinský - Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman - Fillo, Jánoš, Hrubý (85. Mešaninov), Granečný (46. Holzer) - Kuzmanovič, O. Šašinka (70. Jirásek). Trenér: Páník.
Bohemians 1905: Valeš - Hůlka, Šmíd, Pokorný - Dostál, Jindřišek (60. F. Hašek), Vacek, Bartek - Reiter (77. Záviška), Puškáč (64. Hilál), Vaníček. Trenér: M. Hašek.

Reklama