Hlavní obsah

Fantom Souček drtí rivala. Sparta na něj vystřídala čtyři hráče, gól jí dá vždycky

Čekali byste, že když jim v uplynulých dvou derby vstřelil pokaždé gól po rohu, už si na něj jednou pro vždy dají pozor. Jenže fotbalisté Sparty jsou nepoučitelní. V semifinále MOL Cupu je slávista Tomáš Souček ztrestal hned dvěma brankami ze standardních situací. „Hattrick v derby by byl sen, další šanci jsem měl. Za dva góly jsem ale moc rád,“ libuje si reprezentant po jasné výhře 3:0, která sešívané posunula do finále poháru proti Baníku.

Cením si každého gólu, ale když je to proti Spartě, je to víc, raduje se střelec Tomáš SoučekVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Čtyři góly vstřelené za poslední tři derby. Co víc by si mohl kterýkoliv slávista přát...?

„Víme, že sparťani ze standardek dostávají góly i od jiných týmů. Koukali jsme na videa, co při nich dělají špatně, a připravovali jsme se na ně víc než u jiných zápasů," libuje si.

„Zatím nám standardky vycházejí a doufám, že to takhle bude pokračovat. Jsem rád, že góly občas dávám já," usmívá se Souček.

Dlouhodobá neschopnost Sparty čelit hrozbě ze vzduchu už hraničí se zoufalstvím. Nelze se však divit, když Slavia ve srovnání s jejími prcky působí jako Stověžatá.

Katastrofa. Vypadalo to, že pohár ani nechceme. I takto hodnotí prohru se Slavií hráči SpartyVideo: Sport.cz

„Na Součka se zaměřujeme. Kluci se standardkám hodně věnovali. Už jsme na Součka vystřídali čtyři hráče a on nám stejně dá vždycky gól," běduje trenér Zdeněk Ščasný.

„Slávisté při standardkách používají nesmírnou agresivitu, stejně jako v zápase. My jsme se s tím nedokázali vyrovnat v žádném derby bez ohledu, kterého hráče jsme k Součkovi dali," netají kouč Sparty.

Popletl slova děkovačky

Sešívaní vévodí lize a na mušce mají double. Ve středu bilo do očí, jak velký rozdíl mezi nimi a Spartou je.

„Derby mohlo skončit klidně 5:0. Sparta nebyla tak dobrá, jak jsme si představovali. Dost podobný ale byl i předchozí vzájemný zápas, který skončil 1:1. O to více si ceníme, že jsme derby tentokrát zvládli a postoupili do finále," poukazuje Souček.

Jako hrdina zápasu řídil závěrečnou děkovačku a trochu u ní popletl slova.

„Kluci se mi smáli. Já jsem řekl třikrát Slavie, protože jsme vyhráli 3:0, a když už jsem slova změnil, tak nakonec se vším všudy..." směje se.

Reklama

Související témata: