Hlavní obsah

Napadený sudí promluvil: Rána přišla zčistajasna, byl jsem v šoku!

Na středeční večer v Olomouci jen tak nezapomene. Poté, co po finále MOL Cupu, v němž Slavia porazila Baník (2:0), opustil Andrův stadion, ocitl se na zemi a inkasoval ránu pěstí do hlavy. „Absolutně jsem útok nečekal. Jsem z toho ještě teď hodně špatnej," řekl pro Sport.cz 34letý arbitr Petr Antoníček, který byl při finálovém duelu členem týmu videorozhodčích.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fanoušci Ostravy se svým choreem během finále MOL Cupu.

Článek
Fotogalerie

Za útokem na sudí zřejmě stála frustrace hostujících fanoušků z pokutového kopu, který hlavní arbitr Ardeleanu nařídil proti Baníku v závěru prvního poločasu. A z něhož slávista Souček poslal Pražany do vedení. Navíc vzápětí byla za protesty vyloučena z pozice náhradníka ostravská ikona Milan Baroš.

Jak se celá událost seběhla?

Prakticky tak, jak je uvedeno stroze v Zápise o utkání. Vyšel jsem se dvěma kolegy z týmu videorozhodčích z olomouckého stadionu, hlavní sudí se svými asistenty zůstali ještě v kabině, měli hodnocení zápasu s delegátem. Sotva jsem udělal pár kroků a už jsem ležel na zemi. Navrch jsem dostal ránu do hlavy.

Foto: Sport.cz

Petr Antoníček

V Zápisu o utkání je uvedeno, že jste byl napaden fanoušky Baníku. Stihl jste si tedy všimnout, že útočníci měli jeho klubové symboly?

Přesně tak. Nevím přesně, kolik jich bylo, ale postřehl jsem, že na sobě měli dresy Baníku. Jejich útok přišel zčistajasna, byla to hodně nepříjemná chvilka. Byl jsem šokovaný.

Jak rychle zareagovala ochranka, policisté?

Policisté u mě byli během chvíle, útok trval jen pár vteřin. Nemusel jsem naštěstí vyhledat ošetření. Spíš mě to zasáhlo po psychické stránce.

Zažil jste ve své kariéře něco podobného?

S něčím takovým jsem se nesetkal ani v osobním životě. Čas od času dojde k napadení rozhodčích v nejnižších soutěžích, ale na této úrovni je to nevídané.

Zvažujete podat trestní oznámení?

Ještě nevím. Ještě jsem se z útoku nevzpamatoval, jsem z toho pořád špatnej.

Reklama