Hlavní obsah

Odvoláno, co bylo slíbeno. Slavii vadí, že se jí na přesun Superpoháru do Trnavy nikdo neptal

Trnava
Aktualizováno

Duel Československého Superpoháru se nakonec uskuteční v Trnavě, domácí Spartak v něm v sobotu 6. července nastoupí proti fotbalistům Slavie Praha. Zápas byl kvůli bezpečnosti přesunut z Dunajské Stredy, kde se měl uskutečnit podle původního plánu. Sešívaným vadí, že s nimi nikdo změnu dějiště utkání nekonzultoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Triumf v MOL Cupu i zisk mistrovského titulu. Sen fotbalistů Slavie se stal skutečností.

Článek

Sešívaní se na Žitný ostrov nepodívají. Původně naplánované dějiště v Dunajské Stredě organizátoři po připomínkách bezpečnostních složek přehodnotili. Trnavský klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Spartaku se nakonec podařilo prosadit, aby se duel hrál na Stadionu Antona Malatinského. Podle slov generálního manažera klubu Mariána Černého změnu potvrdil už i prezident Slovenského fotbalového svazu (SFZ) Ján Kováčik.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Tomáš Souček se raduje poté, co v první půli finále MOL Cupu proti Baníku proměnil nařízenou penaltu.

"Jsme velmi šťastní, že se nám podařilo dostat finále do Trnavy. Byly to nelehké jednání se všemi stranami. Chtěli jsme zejména pro naše fanoušky a také z pohledu atraktivnosti, aby se hrálo u nás," líčí Černý pro oficiální stránku Spartaku.

Naopak sešívaným se nelíbí, že ke změně došlo zcela bez jejich vědomí. "Neuvěřitelně nás překvapují průběžná vyjádření, kde bude či nebude finále Československého poháru. S klubem tato vyjádření nejsou konzultována. Těšíme se na zápas, ale čekal bych, že se slovenská strana z loňské ostudy poučí," uvedl na twitteru Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva Slavie.

Následně reagoval i na podnět jednoho z fanoušků, že po loňské blamáži by očekával úplné zrušení poháru. "Je to možné. Máme svůj kredit a pravidla a tato neprofesionalita je opravdu zarážející," připustil Tvrdík.

"Přivítáme kvalitní české mužstvo, které v uplynulé sezoně hrálo čtvrtfinále Evropské ligy. Věřím, že zápas bude velkou reklamou na fotbal. Chci poděkovat všem, kteří byli při tomto procesu nápomocní. Nemalou roli sehrála i státní policie v čele s panem Grunským. Patří mu díky, že se souboj odehraje na Stadionu Antona Malatinského. Přeji si pěkný zážitek pro všechny fanoušky," pochvaluje si Černý.

Loni se v Bratislavě nehrálo

Obnovené duely vítězů Českého a Slovenského poháru změny provázejí. Podle původního plánu proběhl jen první ročník nového formátu Superpoháru, který po 24 letech obnovil tradici společných československých fotbalových soutěží. V červnu 2017 se z vítězství po penaltovém rozstřelu radovali hráči Zlína, kteří v řádné hrací době hráli s bratislavským Slovanem nerozhodně 1:1.

Loni se utkání z bezpečnostních důvodů na stadionu Pasienky v Bratislavě nakonec nekonalo. Slavia tedy pozvala Slovan k sobě do Edenu a pojmenovala prestižní zápas po Ferdinandu Daučíkovi, klubové legendě. Slovenský tým vyhrál 1:0.

Reklama

Související témata: