Hlavní obsah

Střídající Červenka poslal Zlín do pohárového semifinále

ZLÍN

Zlínští fotbalisté porazili Mladou Boleslav 2:1 a na úkor favorizované Mladé Boleslavi se probojovali do semifinále Poháru ČMFS. Rozhodující branku vstřelil v poslední minutě střídající Bronislav Červenka, v té době už hosté hráli bez vyloučeného kapitána Marka Matějovského. O semifinálovém soupeři Zlína rozhodne páteční los.

Článek

Oproti poslednímu vzájemnému ligovému utkání, kdy Boleslav minulou středu ve Zlíně vyhrála 2:0, nastoupily oba týmy se změnami v sestavách. Zlínský kouč Hoftych poslal na trávník i obránce Janíčka, Pennera a Švacha, kteří budou kvůli žlutým kartám chybět v nedělním zápase nejvyšší soutěže v Teplicích.

Jako první mohl zahrozit ve čtvrté minutě domácí útočník Činčala, který ale z otočky střílel nepřesně. Po Žůrkově úniku a centru gólmana Kučeru neohrozil ani špílmachr Opiela. Boleslav se dostala na dostřel zlínské brány o deset minut později, Peckův centr hlavičkoval Penner na roh, po němž na Kořínka dotíral Sedláček. Do konce prvního poločasu už toho oba týmy moc nepředvedly: zlínští Opiela s Dujkou nedokázali potrestat chybu Kučery, jemuž vypadl míč po centru Činčaly, na druhé straně pálil z brejku Poláček vedle levé tyče.

Pět minut po přestávce o sobě dal poprvé vědět střelou bez přípravy domácí útočník Žůrek. O chvíli později se už radoval z prvního gólu v dresu Tescomy v mistrovském utkání. Rychlonohý fotbalista si naběhl na Opielův pas a přes bránícího Paláta mířil přesně do horního rohu.

Vyrovnání měl na noze nejlepší ligový střelec Pecka, jenže jeho přízemní pokus Kořínek vytěsnil konečky prstů na roh. Čtvrt hodiny před koncem si Opiela vychutnal Paláta, našel Žůrka, který ale mířil těsně nad břevno. Tato zahozená šance začala domácí mrzet za pět minut: Poláček našel hlavu Rajnocha a mladoboleslavský stoper se nemýlil.

Dvě minuty před koncem ale zastavil unikajícího Janíčka hostující kapitán Matějovský a po druhé žluté kartě musel ze hřiště. K rozehrání přímého kopu se postavil Žůrek, na vysoký míč si naběhl Červenka a nechytatelnou hlavičkou zajistil Zlínu překvapivý postup.

FC Tescoma Zlín - FK Mladá Boleslav 2:1 (0:0).
Branka: 51. Žůrek, 90. Červenka - 80. Rajnoch. Rozhodčí: Kovařík - Kordula, Kubáň. ŽK: Janíček, Činčala, Penner, Vyskočil - Matějovský, Rajnoch. ČK: 88. Matějovský (Mladá Boleslav). Diváci: 1338.
Zlín: Kořínek - Janíček, Švach, Zbožínek, Penner - Kraus (40. Vyskočil), Zúbek, Opiela, Dujka (80. Vidlička) - Žůrek, Činčala (71. Červenka). Trenér: Hoftych.
Mladá Boleslav: Kučera - Brunclík, Rajnoch, Rolko, Palát - Sedláček (55. Mikolanda), Matějovský, Poláček, Ditrich (76. Holub) - Kysela, Pecka. Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín