Hlavní obsah

Sparta postoupila do finále Poháru ČMFS

ZLÍN

Fotbalisté Sparty jsou druhými finalisty Poháru ČMFS. Ve čtvrtek vyhráli semifinálový duel ve Zlíně 2:1 a 24. května se utkají na pražském Strahově s Jabloncem. Sparta dokázala vyhrát ve Zlíně po dlouhých dvanácti letech.

Článek

Zlín začal agilně, od první minuty trápil sparťanskou obranu dlouhými kolmými pasy na 'rychlonožku' Žůrka, čemuž přispívali nepřesnými odkopy i nejistý stoper Kučera a také na levé straně hrající Mareš. Ten byl jedním z tří obvyklých náhradníků, kteří se objevili v sestavě ligového lídra.

Jenže sparťané si tentokrát až na drobná zaváhání odpustili slabší vstup do zápasu, který je provázel v minulých utkáních. Naopak sami velmi brzy udeřili, protože už v osmé minutě jim vyšel signál při rozehrání trestného kopu. Od Kisela se míč dostal ke Kolářovi, který obloučkem našel Doška a jeho hlavička skončila v síti.

Zlín působil hodně živě a chtěl co nejdříve vyrovnat. První se pokusil o střelu Dian, ale jeho rána byla příliš slabá na to, aby Blažka zaskočila. Na sparťanských stoperech si zase domácí hráči vylámali zuby po Krausově centru, který nedokázal propasírovat z nadějné pozice do branky Červenka.

Po půlhodině hry zesílil tlak hostů, kteří měli několik možností dostat se do dvoubrankového vedení. Došek pálil těsně mimo z hranice šestnáctky, Kiselův centr si zlínští obránci srazili na břevno. Jenže z gólu se pak překvapivě radovali domácí, kteří dokonale využili Huškovu špatnou přihrávku na středové čáře a Žůrek už dokázal svůj další individuální průnik proměnit.

Sparta ale ještě před poločasem dokázala znovu zvrátit skóre na svou stranu, k čemuž významně přispěl brankář Kořínek, který nahradil Zlámala, jenž po lehčí viróze odpočíval. Proti trestnému kopu navíc předčasně vyběhl Dian a opakovaný pokus zatočil Kisel přesně do sítě.

Hosté začali i druhý poločas lépe a jejich kombinace, které vesměs vedl výborný Sylvestre, zlínskou obranu hodně trápily. Největší šanci připravil v 57. minutě právě Sylvestre, jenž obešel tři hráče a přihrál Kolářovi, jenže toho dokázal Kořínek vychytat.

Domácí se pak sice snažili větším důrazem a agresivitou sparťany znovu dostat do úzkých, ale nebezpečnější byly akce vedoucího týmu, který už hodně spoléhal na důkladnou defenzivu. Zlínští naopak dělali všechno pro to, aby si dlouhými centry do šestnáctky ještě vybojovali alespoň penaltový rozstřel. To se jim ale nepovedlo, Sparta už soupeře k ničemu nepustila.

Tescoma Zlín - Sparta Praha 1:2 (1:2)
Branky: 33. Žůrek - 8. Došek, 43. Kisel. Rozhodčí: Jech - Kordula, Pelikán. ŽK: Žůrek, Dian, Janíček - Sylvestre, Kulič. Diváci: 4853.
Zlín: Kořínek - Penner, Zbožínek, Janíček, Vidlička - Červenka, Dian (60. Šmahaj), Opiela, Kraus - Žůrek (82. Činčala), Vyskočil (77. Lukaštík). Trenér: Hoftych.
Sparta: Blažek - Pospěch, Kučera, Řepka, Mareš - Kolář (64. Matušovič), Sylvestre (75. Horváth), Hušek, Kisel - Rezek (88. Kulič), Došek. Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: