Hlavní obsah

Sparťan Kisel věřil, že dal vítěznou branku

ZLÍN

Tři minuty před přestávkou dostal možnost si zopakovat přímý kop z hranice šestnáctky a na druhý pokus se už nezmýlil. Sparťanský záložník Karol Kisel poslal přesný balón přes zlínskou zeď, a jak se později ukázalo, zajistil Pražanům postup do finále Poháru ČMFS. V něm se 24. května na pražském Strahové utkají s Jabloncem. Sparta dokázala díky Kiselově trefě zvítězit ve Zlíně po dlouhých dvanácti letech.

Článek

„Trefil jsem to parádně. Kořínek vůbec neměl šanci. V té chvíli jsem si samozřejmě strašně moc přál, aby to byl vítězný gól. Splnilo se mi to,“ vykládal po utkání spokojený Kisel, který odmítal námitky zlínských fotbalistů i fanoušků, že rozhodčí Jech poskytl opakováním standardní situace sparťanům značnou výhodu.

„Jsem přesvědčen, že verdikt byl správný. Při prvním zahrání trestného kopu proti mně protihráč vyběhl snad na čtyři metry. Kdyby to takhle sudí posuzovali častěji, fotbalu by to prospělo. Padalo by víc gólů,“ přemítal Kisel, jemuž nevadí anglické týdny v závěru sezóny. „Já hraju dvakrát týdně hrozně rád. Nemám obavy, že by nám chyběly síly. A hrát finále pohárové soutěže musí být přece pro všechny čest,“ tvrdil.

Reklama

Související témata: