Hlavní obsah

Kisel: Náročný program mi nevadí

Slovenský záložník Karol Kisel se stejně jako celá Sparta v posledních kolech fotbalové Gambrinus ligy herně zvedl. Ve čtvrtečním finále Poháru ČMFS se pokusí se svým týmem vykročit za ziskem prvního double od vzniku samostatné české ligy. Náročný program posledních dní mu nevadí, dokonce mu vyhovuje. Kisel je typ, který raději hraje zápas, než trénuje.

Článek

Neodvádí vás pohárové finále proti Jablonci od soustředění na poslední ligové utkání proti Mostu, ve kterém půjde Spartě o titul?

Pozornost od ligy to určitě neodpoutává. Je tu možnost ten zápas vyhrát a zdvihnout nad hlavu pohár, to je velká motivace a navíc chceme double. A já také radši hraju než trénuju, takže mě tento rytmus nevadí.

Jaký podle vás bude Jablonec soupeř pro finále?

Je mi jedno, proti komu hrajeme. Když se tam ale Jablonec dostal, musí mít zkušené mužstvo. Navíc víme, že Jablonec se na umí připravit na těžké zápasy. Dokázal to v lize s námi i se Slavií.

Je pro vás motivací také odplata za porážku z Letné?

Je to jiný zápas než na Letné, hrajeme finále Poháru a to je úplně jiná situace. Tím zápasem už se nezabýváme, přeci jen to bylo první jarní kolo a je to už delší doba.

Šel byste na penaltu, kdyby finále musely rozhodnout pokutové kopy?

Na penaltu bych klidně šel, někdo to kopat musí. Pak jde jen o to jí proměnit. Ale nebál bych se toho.

Bude pro vás výhoda, že se finále hraje v Praze?

Strahov pro nás taková výhoda nebude, i když se hraje v Praze. Fanoušci by nás přijeli určítě v hojném počtu podpořit i jinam. Takhle to pro ně ale bude jednodušší.

Reklama

Související témata: