Hlavní obsah

Jízda Benešova v MOL Cupu končí na Slovácku, dál jde Opava i Zlín

Fotbalisté Slovácka ve 3. kole domácího poháru zvítězili na hřišti třetiligového Benešova 3:1. Do osmifinále MOL Cupu postoupil i poslední tým nejvyšší soutěže Opava po venkovní výhře 1:0 nad druholigovým Sokolovem. Do dalšího kola postupuje i Zlín, který si poradil s Varnsdorfem 2:1. Vítězný gól zaznamenal v 73. minutě Poznar.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Milan Petržela hledá cestu k brance soupeře (archivní foto)

Článek

Slovácko v Benešově nezačalo dobře a od 35. minuty prohrávalo po trefě Engelmanna. Ještě před pauzou vyrovnal Petržela, jenž krátce před inkasovanou brankou vystřídal Vasiljeva. Druhý poločas už patřil mužstvu z Uherského Hradiště. V 53. minutě otočil skóre Kalabiška, kapitán hostů Daníček pak sice z penalty nepřekonal brankáře Tetoura, ale v 74. minutě přece jen přidal pojistku Slovácka vlastním gólem Vosáhlo.

Opava postupuje i bez opor

Opavští nastoupili na hřišti Sokolova bez opor Schaffartzika, Zavadila a kapitána Žídka, které trenér Kopecký šetřil, a chybělo i několik zraněných hráčů. Vyrovnaný duel rozhodl v 56. minutě osmnáctiletý záložník Ščudla, který hlavou zužitkoval Mondekův centr. Domácí mohli srovnat v nastavení, ale Červenka ve velké šanci minul branku.

Zlín spasil Poznar

Zlín poslal do vedení v 17. minutě Fantiš, ale poslední celek druholigové tabulky hned za dvě minuty odpověděl gólem Bredy. Další domácí branka neplatila pro ofsajd a v závěru první půle "Ševce" podržel brankář Rakovan. Zlínu zařídil postup v 73. minutě náhradník Poznar přesnou hlavičkou.

Dalších osm utkání 3. kola poháru se uskuteční ve středu, kdy do soutěže vstoupí i tři nejlepší mužstva minulého prvoligového ročníku. Obhájce trofeje Slavia hraje na Žižkově s Vyšehradem, Plzeň se představí v Hlučíně a Spartu čeká zápas v Jihlavě.

3. kolo českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Benešov - 1. FC Slovácko 1:3 (1:1)
Branky: 35. Engelmann - 42. Petržela, 52. Kalabiška, 74. vlastní Vosáhlo.
Sestava Slovácka: Porcal - Reinberk, Hofmann, Krejčí, Vasiljev (37. Petržela) - Tischler (46. Havlík), Daníček - Sadílek, Hellebrand, Kalabiška - Zajíc (67. Šašinka). Trenér: Svědík
Sokolov - SFC Opava 0:1 (0:0)
Branka: 56. Ščudla. Rozhodčí: Cihlář - Koval, Flimmel.
Sestava Opavy: Fendrich - Musila, Helebrand, Svozil, Hrabina (36. Řezníček) - Mondek (87. Darmovzal), Jursa, Souček, Ščudla (64. Manzia) - Šulc, Dedič. Trenér: Kopecký.
Varnsdorf - Fastav Zlín 1:2 (1:1)
Branky: 19. Breda - 17. Fantiš, 73. Poznar. Rozhodčí: Ginzel - Kříž, Novák.
Sestava Zlína: Rakovan - Matejov, Buchta, Giorgadze (54. Azackij), Nečas - Hnaníček - Mašek, Jiráček - Železník, Wágner (52. Poznar), Fantiš. Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: