Hlavní obsah

V Poháru ČMFS může dojít na derby Dukly se Spartou

PRAHA

Tým pražské Sparty, držitel českého fotbalového dlouble z uplynulého ročníku, se ve svém úvodním soutěžním vystoupení v rámci tuzemské sezóny 2007/08 představí na západě Čech. K utkání druhého kola Poháru ČMFS odcestuje 29. července na hřiště vítěze souboje mezi týmy Domažlic a Baníku Sokolov. Domažlice jsou divizním nováčkem, Sokolov skončil šestý ve druhé lize.

Foto: PRÁVO

Fotbalisté Sparty se radují z branky

Článek

V případě očekávaného postupu si obhájce domácí pohárové trofeje může zopakovat kdysi slavné pražské derby s Duklou. Tým z Julisky, jenž se dostal do druhé ligy odkoupením soutěže od Jakubčovic, však musí nejprve vyhrát v prvním pohárovém kole na půdě Meteoru, či Bzové a pak si ještě poradit s vítězem klání Ovčáry - Vyšehrad.

Na opačném pólu pohárového pavouka není nasazen finalista posledního ročníku z Jablonce, ale odvěký rival Sparty Slavia. Podobně jako mistra ligy čeká i tým červenobílých na začátku sezóny start v předkole Ligy šampionů. V tuzemské pohárové soutěži musejí slávisté hned na začátku na Moravu, o souboj s nimi se totiž střetnou nejprve Vsetín s Velkými Karlovicemi-Karolinkou a vítěz přivítá Bystřici pod Hostýnem.

Proti Kladnu Siegl nebo Bohemians

Jablonec už pod vedením nového trenéra Luboše Kozla prověří jedno z trojice východočeských mužstev Nový Bydžov, Chrudim, Trutnov, zatímco mladoboleslavský účastník Poháru UEFA nemusí ve 2. kole opustit Středočeský kraj. Jeho protivník totiž vzejde z tria Semice, Libiš, Český Brod.

Na invazi fanoušků Bohemians 1905 se už nyní mohou připravovat ve Dvoře Králové, nebo ve Velimi. Další pražský nováček nejvyšší soutěže a současně vítěz druhé ligy Viktoria Žižkov možná ani nebude muset vycestovat z metropole. To ale jen v případě, pokud holešovické mužstvo Loko Vltavín vyřadí vítěze letošní divize B z Vlašimi.

Zajímavý soupeř čeká celek Kladna - buď divizní Votice, v jejichž dresu nastupuje sparťanský asistent trenéra Bílka Horst Siegl, nebo vítěz ČFL Bohemians Praha. A právě ve "střížkovské Bohemce" bylo na jaře šest kladenských fotbalistů na hostování.

Termíny Poháru ČMFS 2007/08:
Předkolo: neděle 22. července 2007, 17:00
I. kolo: neděle 29. července 2007, 17:00
II. kolo: středa 5. září 2007, 17:00
III. kolo: středa 26. září 2007, 16:30
osmifinále: středa 10. října 2007, 16:00
čtvrtfinále: středa 16. dubna 2008, 17:00
semifinále: středa 7. května a čtvrtek 8. května 2008, začátek bude upřesněn podle dohody s TV.
finále: čtvrtek 15. května 2008, začátek bude upřesněn podle dohody s TV.
Pozn: V případě schválení dvoukolového čtvrtfinále a semifinále budou termíny a začátky ještě upřesněny.

Reklama