Hlavní obsah

Když je štěstí unavené, sedne na kdejakého blbce, směje se nečekaný showman Sparty

České Budějovice

Dva góly dal sám, další dva připravil Kozákovi. Podepsal se tak pod všechny trefy vítězného pohárového duelu v Českých Budějovicích (4:0). Ústřední postavou fotbalové Sparty v osmifinále však nebyl žádný útočník, ale krajní obránce Matěj Hanousek, který přitom v základní sestavě nastoupil poprvé od zářijového derby se Slavií po déle než měsíci. „Holt když je štěstí unavené, sedne na kdejakého blbce,“ směje se.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Matěj Hanousek ze Sparty se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Derby mu nesedlo, a tak jeho místo na levém kraji obrany na dalších pět soutěžních zápasů obsadil Martin Frýdek. Na Matěje Hanouska došlo zase až v Českých Budějovicích. A předvedl tam parádní show.

„Individuálně jsem samozřejmě lepší utkání nezažil, moc gólů nedávám. Ale z týmového hlediska jsem asi zažil nějaké ještě hezčí výhry," usmívá se v rozhovoru pro klubový web.

Bilancí dva plus dva si Hanousek potvrdil přesvědčení, že fotbal je hodně o hlavě, možná víc než o nohou. „Když se vám v zápase něco podaří, tak jde sebevědomí nahoru a s ním i výkon. Na začátku jsem si hodně pomohl gólem a pak se mi dařilo. Kopat umím pořád stejně. Je to hlavou."

Chápal, proč nehraje

Derby se mu nevydařilo a vyřazení ze základní sestavy bere objektivně.

„Když se někomu nedaří, musí přepustit místo jinému. Nebyl jsem naštvaný, chápal jsem, proč nehraju. Zápasy předtím se mi nepovedly. Jsem rád, že jsem pohárové utkání mohl odehrát. Chtěl jsem udělat maximum pro postup, zajíci se počítají po honu," líčí obránce.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Matěj Hanousek ze Sparty a David Ledecký z Českých Budějovic.

Sparta vůbec poprvé v sezoně vyhrála dva mistrovské zápasy po sobě. Ve třetím z posledních čtyř navíc zvítězila 4:0. Hanousek však raději nechce nic zakřiknout.

„Vždycky jsme udělali nějaký dobrý výsledek a říkali do rozhovorů i v kabině, že se to rozjíždí. A pak jsme vyhořeli. Nechci předbíhat," uvědomuje si.

„Teď pojedeme do Opavy, všichni si asi budou myslet, že tam soupeře automaticky zválcujeme. Ale každý zápas začíná za nerozhodného stavu a musíte o výhru bojovat. Musíme znovu hrát tak jako v Budějovicích. Pak to vyjde i příště," věří Hanousek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín