Hlavní obsah

V Poháru ČMFS postoupily týmy Náchodu-Deštné a Třeboně

PRAHA

Fotbalisté Náchodu-Deštné a Třeboně se stali dalšími účastníky třetího kola Poháru ČMFS a přiřadili se k již postoupivším celkům Jihlavy, Rýmařova, Konice, Karviné a Líšně.

Článek

V utkání druhého kola v Náchodě, kam k souboji dvou východočeských účastníků ČFL zavítal Letohrad, během 90 minut diváci gól neviděli. O postupujícími tak rozhodl penaltový rozstřel, v němž domácí zvítězili 5:4 a ve třetím pohárovém kole, které je na programu 26. září, se utkají s vítězem duelu Graffin Vlašim - Viktoria Žižkov.

Hrdinou zápasu byl náchodský gólman Petr Kobos, který nastoupil až v 90. minutě coby střídající hráč do pole, ale během rozstřelu už stál v brance a zlikvidoval Letohradu tři penalty. Postupovou definitivu zajistil domácím až v osmé sérii obránce Kamil Kaplan.

V Třeboni, kde spolu změřili síly dva jihočeští účastníci divizní skupiny A, dominovala domácí Jiskra výhrou 3:0, přestože od závěru prvního poločasu hráli po vyloučení v deseti. V té době už ale vedli Třeboňští gólem Kupce, který po změně stran přidal druhý gól, a třetí si vstřelili hosté sami.

Ve třetím kole se Třeboň střetne s vítězem souboje Nový Bydžov - Jablonec nad Nisou.

Pohár ČMFS - 2. kolo:
Náchod-Deštné - Letohrad 0:0, na penalty 5:4
Rozhodčí: Blaschke. Diváci: 410.
Třeboň - Písek 3:0 (1:0)
Branky: 17. a 70. L. Kupec, 80. vlastní Kokštejn. Rozhodčí: V. Kupec. ČK: 40. Sláma (Třeboň). Diváci: 280.

Reklama