Hlavní obsah

Teplice a Most vypadly z Poháru ČMFS

PRAHA

Fotbalisté prvoligových Teplic a Mostu vypadli ve třetím kole Poháru ČMFS. Tepličtí ve středu prohráli 1:2 na půdě druholigového HFK Olomouc, Most se s pohárovou soutěží rozloučil po penaltovém rozstřelu s divizním Chomutovem. Účast ve čtvrtém kole si naopak zajistili hráči Českých Budějovic, Bohemians 1905, Viktorie Žižkov, Liberce, Jablonce, Plzně a Brna.

Článek

Tepličtí fotbalisté sice ve svém třetím utkání na Moravě v rozmezí sedmi dnů sice vedli od 43. minuty gólem Fenina a po poločase měli i výraznou převahu, za domácí dokázal srovnat po hodině hry Dadák a o postupu od té doby nadšeně hrajícího HFK rozhodl záhy Krutý.

Na olomouckém předměstí se hrál od začátku vyrovnaný zápas a rozdíl mezi šestým týmem druhé ligy a lídrem té nejvyšší nebyl příliš markantní. Ve 43. minutě si ale naběhl na centr z levé strany Fenin, zpracoval jej na prsa a levačkou z voleje míč uklidil do horního růžku domácí branky.

Teplický trenér Petr Rada poslal po poločase na hřiště druhého klasického útočníka Kroupu a jeho tým se začal výrazněji prosazovat. Domácí brankář Aleksijevič se musel v rychlém sledu hned několikrát položit do vzduchu, aby zlikvidoval nepříjemné střely z kopaček Fenina a Verbíře.

Po hodině ale přišel obrat: po chybě v teplické rozehrávce se dostal k odraženému míči Dadák a Slavík se již nestihl zvednout ze země, aby jeho střelu k bližší tyči vytěsnil. Domácí vyrovnání nabudilo k ještě větší aktivitě a za tři minuty udržel Krutý míč, udělal několik kroků k brance a nártem poslal míč o břevno do sítě. Hosté se sice poté začali hodně tlačit dopředu, ale jejich nápor se tříštil o nadšeně bránící domácí obranu, a tak už olomoucký klub postup uhájil.

Rozdíl tří soutěží nebyl v Chomutově patrný

Fotbalisté prvoligového Mostu se s Pohárem ČMFS rozloučili ve třetím kole, když po penaltovém rozstřelu vypadli s divizním Chomutovem. V normální hrací době skončil dnešní zápas bezbrankovou remízou, v penaltách jako jediný z exekutorů selhal mostecký Jedinák.

Poslední tým prvoligové tabulky vyrazil do Chomutova beze zraněných ofenzivních tahounů Pilaře, Toleskiho a Oboyi a možná proto byly jeho útočné snahy během celého utkání velmi bezzubé a rozdíl tří soutěží mezi oběma soupeři nebyl příliš patrný. Most sice měl nad divizním soupeřem mírnou převahu, ale do jasných šancí se protlačit nedokázal.

Nepomohlo ani to, když trenér Robert Žák v poločase vyměnil oba útočníky. Most i ve druhé půli marně dobýval chomutovskou branku, v jediné vyložené šanci selhal brazilský záložník Andrei, jehož sólový nájezd vychytal brankář Zaťko, pozdější hrdina zápasu.

Zápas tak dospěl až do penaltového rozstřelu, v němž Most neustál roli velkého favorita. Ve třetí série slabou střelu Jedináka chytil brankář Zaťko, aby nakonec v pátém pokračování penalt sám svým úspěšným pokusem poslal Chomutov do dalšího kola.

Liberec si zastřílel v Rýmařově 

Fotbalisté Liberce si s chutí zastříleli na hřišti Rýmařova, kde vyhráli jasně 4:0. Již ve druhé minutě Papouškův roh vrátil před branku hlavou Polák a Košťál střelou pod břevno málem protrhl síť. O devět minut později unikl po pravé straně Papoušek a jeho centr umístil Nezmar do branky. Domácí hráli s přílišným respektem a za celý první poločas branku Liberce neohrozili.

Ve 30. minutě přidal třetí gól z přímého kopu Papoušek a po změně stran vstřelil svůj druhý gól v utkání kanonýr Nezmar. "Věděli jsme, že nám může pomoci rychlé vstřelení branek. Do desáté minuty jsme dali dva góly. Domácí byli velice bojovným a houževnatým soupeřem a my jsme utkání vzali se vší vážností," uvedl trenér Liberce Michal Zach.

Oslabené Budějovice se nedaly 

Fotbalisté Českých Budějovic splnili v Poháru ČMFS roli favorita proti Chebu, byť na hřišti třetiligového soupeře nastoupili v hodně improvizované sestavě. O postupu hostů do čtvrtého kola soutěže rozhodl jediným gólem v utkání krátce před poločasem mladík Tomáš Stráský, který se prosadil po standardní situaci. Na Jihočechy teď čeká vítěz duelu mezi Jihlavou a Brnem.

Českobudějovický trenér František Straka přicestoval s Dynamem na západ Čech citelně oslaben. Více než polovinu základní jedenáctky hostů tvořili hráči z B-týmu, především obrana nastoupila v netradičním složení. Přesto nakonec České Budějovice slavily ve vyrovnaném duelu těsný triumf a vítězně se naladili na důležité nedělní utkání v lize proti Mostu.

Klokani uspěli v Břeclavi

Fotbalisté Bohemians 1905 postoupili do dalšího kola Poháru ČMFS. V Břeclavi ve 3. kole zvítězili 1:0, branku vstřelil pět minut před koncem Matúš. Za "Klokany" nastoupili hráči, kteří nehráli proti Slavii a na hřišti třetiligového týmu se hrál vyrovnaný zápas a hosty několikrát podržel brankář Havránek. Bohemians se utkají ve 4. kole, které je na programu 10. října, s vítězem čtvrtečního zápasu Dukla Praha - Sparta Praha.

Fotbalisté Viktorie Žižkov postoupili do 4. kola po výhře 4:1 na hřišti FK Náchod 4:1. Hattrickem se blýskl Petr Švancara. Žižkov se v příštím kole střetne s vítězem Líšeň - Slavia, které se bude hrát až 11. října.

Fotbalisté Jablonce splnili roli favorita v Třeboni. Výkonem sice nenadchli, ale i slabší představení jim k vítězství stačilo. "Bylo to typicky pohárové utkání, ve kterém jsme měli šance, které jsme neproměnili. Domácí, pokud cítili šanci, stále kousali, ale po druhé brance už jsem hru zcela ovládli. Škoda, že jsem více branek nedali dříve," řekl asistent trenéra Jozef Weber.

Fotbalisté Plzně postoupili díky hubené výhře 1:0 nad druholigovou Příbramí. Jediná branka zápasu padla už v 10. minutě utkání, kdy brankář domácích Michalík vyrazil střelu jen k dobíhajícímu Krbečkovi a ten se nemýlil. Zbytek zápasu nabídl hrstce diváků podprůměrný fotbal, domácí, kteří nastoupili bez jediného hráče druholigového kádru, hráli až s přílišným respektem.

Problémy s postupem nemělo Brno, které ve středu hrálo v Jihlavě. I proto, že se až na brankáře Lejsala a záložníka Polácha představilo v téměř nejsilnější sestavě. Utkání nemělo v úvodu nijak valnou úroveň, pak ale musel ve 25. minutě na hřiště odpočívající Polách a už za minutu Brno vedlo. První střelu hostí ještě Tulis vyrazil, po opakovaném centru před branku už se z první trefil přesně Hanák.

Pohár ČMFS - 3. kolo:
1. HFK Olomouc - FK Teplice 2:1 (0:1)
Branky: 60. Dadák, 63. Krutý - 43. Fenin. Rozhodčí: Paták - Wilczek, Čecháček.
Sestava Teplic: Slavík - Kaufman (76. Smíšek), Klein, Lukáš, Merzič - Štohanzl, Ljevakovič, Benát (63. Doležal), Gašparík (46. Kroupa) - Fenin, Verbíř. Trenér: Rada.
Třinec - Slovácko 0:0 - 5:4 na penalty
Rozhodující penalta Brezničan. Rozhodčí: Mikel. Diváci: 526.
Union Cheb 2001 - Dynamo České Budějovice 0:1 (0:1)
Branka: 39. Stráský. Rozhodčí: Franěk - Lhoták, Štěrba. Diváci: 628.
Sestava Budějovic: Křížek - Leština, Švehla, Rehák, Šmíd - Pouzar (57. Plocek), Jungr, Mašát, Adamec - Plichta (46. Mrkvička), Stráský (46. Radzinevičius). Trenér: Straka.
FC Chomutov - FK SIAD Most 0:0 - 5:4 na penalty
Rozhodčí: Příhoda - Košec, Teuber. Diváci: 420.
Sestava Mostu: Acevski - Prášil, Procházka, Webster, Jamrich (65. Trubila) - Andrei, Schut, Škoda, Loos - Štípek (46. Bogdanov), Skultety (46. Jedinák).
Břeclav - Bohemians 1905 0:1 (0:0)
Branka: 85. Matúš.
Sestava Bohemians 1905: Havránek - Císař, Pávek, Turtenwald, Růžička - Kotyza, Adam, I. Hašek (71. Brhlík), Rychlík - Bartek, Polodna (52. Matúš).
FK Náchod - FK Viktoria Žižkov 1:4 (1:1)
Branky: 4. Merganc - 32., 47. pen., 66. Švancara, 69. Kalod.
Sestava Žižkova: Pařízek - Kušnír, Kropík, Besta (78. Pilař), Šťastný - Tinga, Bažík, Procházka, Novotný (75. Labant) - Kalod, Švancara (80. Demjan).
Frýdek-Místek - Karviná 2:1 (0:1)
Branky: 50. Staněk, 54. Cabák - 44. Opic. Rozhodčí: Drábek - Vysloužil, Lakomý.
Třeboň - Jablonec 0:2 (0:1)
Branky: 31. Hloušek, 76. Stožický.
Sestava Jablonce: Bobok - Loučka, Homola (80. Šisler), Krejčí, Hamouz - Baranek (46. Štěpán), Eliáš, Valenta, Stožický - Hloušek (72. Svátek), Zelenka.
Konice - Fulnek 1:3 (0:3)
Branky: 63: Hlouš - 2., 3. a 18. Koštuřík. Rozhodčí: Možíš. Diváci: 450.
Rýmařov - Slovan Liberec 0:4 (0:3)
Branky: 11. a 76. Nezmar, 2. Košťál, 30. Papoušek. Rozhodčí: Matějek - Santarius, Drastík. Diváci: 1580.
Slovan Liberec: Hauzr - Šinglár, Košťál, Polák, Liška - Papoušek (74. Hudson), Hodúr, Bílek, Frejlach (34. Lattman) - Nezmar, Dort (61. Hochmeister). Trenér: Zach.
Bohemians Praha - Hradec Králové 1:0 (0:0)
Branka: 67. Ibe. Rozhodčí: Bílek - Filípek, Pokorný. Diváci: 400.
Marila Příbram - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Branka: 10. Krbeček. Rozhodčí: Královec - Ardeleánu, Ubias. Diváků: 320.
Sestava Plzně: Daněk - Šmejkal, Rada, Halama, Smola - Fillo, Jarolím, Trapp, Šíma - Krbeček (57. Vaculík), Psohlavec (70. Smejkal). Trenér: Levý.
FC Vysočina Jihlava - 1. FC Brno 0:2 (0:1)
Branky: 26. Hanák, 59. Kalouda. Rozhodčí: Jílek - M. Večeřa, Dobrovolný. ČK: 90. Hanák (Brno). Diváci: 1200.
Sestava Brna: Bureš - Živný, Trousil, Pavlík, Siegl - Hanák, K. Večeřa, Holek (25. Polách, 78. Besta), Střeštík (54. Kalouda), Okleštěk - Wagner.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články