Hlavní obsah

Sparta i Boleslav překvapení nedopustily a postupují dál

3. kolo Poháru ČMFS přineslo zajímavé střetnutí, kde znovuzrozená Dukla přivítala ve čtvrtek na svém hřišti pražskou Spartu. Bojovný výkon domácích nesl ovoce do konce prvního poločasu, kdy do kabin uklidnil letenské Rezek. V dalším kole se obhájce trofeje utká s Bohemians 1905. Stejně úspěšně si vedli i hráči Mladé Boleslavi, kteří potvrdili vzestup formy i na hřišti třetiligového Kolína. Ve čtvrtém kole narazí svěřenci Zdeňka Ščasného na Třinec.

Článek

Lepší začátek si fotbalisté Sparty asi představit nedokázali. Již ve druhé minutě se proháčkoval do vápna Kladrubský a Slepička si se zakončení těžkou hlavu nedělal, když vystřelil po zemi k tyči. Brankář domácích Jakub Plánička byl v tu chvíli bezradný.

Přišla 23. minuta a domácí Jan Hubka se postavil k zahrání standardní situace, kterou vyřešil střelou do zdi po zemi. Kozáčik se asi hodně divil, že se míč ve zdi nezastavil a po technické střele která mířila k jeho levé tyči se natahoval marně. Do poločasu stihl poslat Spartu do vedení Rezek z penalty, když byl chvíli předtím stažen ve vápně pronikající Milan Petržela.

Sparťané mohli litovat, když v 57. minutě nastřelil Kolář jen levou tyč Pláničkovy branky a když o šest minut později neproměnil svůj únik Slepička. V 67. minutě přinesl uklidnění do sparťanský řad vystřídavší Kulič, který do té doby strávil na hřišti pouhou minutu.

Hráči Boleslavi prolomili střeleckou smůlu ve druhé půli

Mladoboleslavské fotbalisty v pondělí povzbudila cenná výhra na Spartě, ale ve čtvrtek dlouho čekali na to, než zlomí odpor Kolína. Favorita dlouho brzdila bídná koncovka. Jen Holub, autor vítězné branky na Letné, v první půli zahodil tři velké šance. Napodobili ho i Kalina, Řezníček a Rajnoch. Hosté byli občas nešťastní z vydařených zákroků kolínského gólmana Michny, který ještě loni působil v jejich třetiligové juniorce.

Komplex z Michny boleslavští hráči zaplašili až po změně stran, když na zteč zavelel kapitán Holub. Ten nechal zapomenout na první půli a sedm minut po poločase ranou pod břevno poslal svůj tým do vedení. Hosté se uvolnili a během deseti minut přidali další dvě branky Kalina s Řezníčkem. Jasnou výhru pak pět minut před koncem korunoval střídající Táborský.

Dukla Praha - Sparta Praha: 1:3 (1:2)
Branky: 23. Hubka - 2. Slepička, 44. Rezek (pen.), 67. Kulič. Rozhodčí: Jech - Filípek, Urban. ŽK: Hubka, Svatosnký - Kolář. Diváci: 1016.
Dukla Praha: Plánička - Kopta (64. Hanus), Palša, Kuděla, Daněk - Mikula, Hubka, Holub (74. Pokorný), Michal - Kulvajt (68. Kunc), Svatonský. Trenér: Bittengel.
Sparta Praha: Kozáčik - Limberský (74. Žofčák), Brezinský, Kadlec, Kladrubský - Kolář (66. Kulič) , Sylvestre, Hušek, Petržela (46. Pospěch)- Slepička, Rezek. Trenér: Bílek.
FK Kolín - FK Mladá Boleslav 0:4 (0:0)
Branky: 52. Holub, 56. Kalina, 62. Řezníček, 85. Táborský. Rozhodčí: Kocourek - Ubias, Douda. Diváci: 350.
Mladá Boleslav: Pižanowski - Voříšek, Brezinský, Hrdlička - Brunclík, Matějovský (62. Táborský), Rajnoch (65. Rolko), Poláček - Holub (59. Vaněček), Řezníček, Kalina. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: