Hlavní obsah

Bílek: Zápas s Duklou jsme museli zvládnout

PRAHA

Ve čtvrtečním 3. kole Poháru ČMFS se uskutečnilo pražské derby, na které si fanoušci museli počkat dlouhých třináct let. Dukla Praha přivítala na svém hřišti pražskou Spartu, která si vítězstvím 3:1 zajistila postup do dalšího kola. „Ve druhé půli jsme si vytvořil dostatek šancí na to, abychom utkání rozhodli. Důležitý je postup,“ řekl k utkání letenský trenér Michal Bílek.

Foto: ČTK/Roman Vondrouš

Sparťanský trenér Michal Bílek - ilustrační foto

Článek

Sparta si průběh utkání zkomplikovala ve 23. minutě, kdy domácí zahrávali standardní situaci a pod nohama hráčů ve zdi prolétl míč, na který se sparťanský brankář Kozáčik natahoval marně. „Kozáčik při té střele nezasáhl ideálně. Nebyl to tak těžký kop, aby to nechytil,“ nešetřil kritikou po utkání sparťanský trenér.

V posledních dnech neměli na Spartě příliš veselo. Ať už z důvodů excesů některých hráčů, které musela řešit až disciplinárka, nebo z výkonnostních příčin. Je tedy jasné, že ani sám trenér není v jednoduché pozici a po vítězství v Poháru ČMFS potřebuje další úspěchy na hřišti jako sůl.

„Říkal jsem hráčům, že teď nás čekají v jedenácti dnech čtyři strašně těžká utkání. U tohoto prvního bylo jasné, že ho musíme zvládnout. Teď nás čeká Jablonec, potom pohár v Odense, který je klíčový, a pak derby. Takže si myslím, že si klidu moc neužijeme,“ zůstává Bílek i po výhře na Dukle opatrný.

Bílek: Máme na to, abychom přes Odense postoupili

Začalo se spekulovat i tom, že by se snad po případných sparťanských neúspěších v nejbližších zápasech musel bývalý trenér Blšan z Letné poroučet. Stěžejním se zdá být postup či nepostup do Poháru UEFA. „Cílem bylo dostat se do Champions League, to se nám nepodařilo. Náhradní cíl je dostat se do základní skupiny Poháru UEFA. V prvním zápase jsme uhráli remízu 0:0 po špatném výkonu, ale určitě máme na to, abychom postoupili,“ doplnil Bílek.

Trenér se také zmínil o nutném posílení obraných řad a dal najevo, že jednání ohledně možného příchodu některého stopera probíhala. Podle slov letenského lodivoda se ve Spartě v těchto dnech skloňují hlavně dvě jména. Jsou jimi mostecký Andre Hainault a jablonecký obránce Milan Fukal.

Reklama

Související témata: