Hlavní obsah

Liberec povede i v poháru Nečas, ale klub dál shání nového kouče

Fotbalisty Liberce povede i ve středečním zápase Poháru ČMFS ve Fulneku trenér třetiligové rezervy Radim Nečas, který v neděli dočasně nahradil odvolaného Michala Zacha. To je nejdůležitější závěr z pondělního zasedání představenstva klubu, vedení Slovanu ale zároveň dál pracuje na získání nového trenéra. Ten by měl být znám nejpozději do konce týdne a příští pondělí by měl převzít přípravu mužstva, které se se sousedním Jabloncem dělí o předposlední místo v lize.

Článek

Nečas sice v pondělí byl dál pověřen vedením prvoligového týmu, ale podle všeho jako hlavní kouč ve funkci dlouho nezůstane. "Není sice úplnou utopií, že by Nečas mužstvo vedl i v lize, ale naší prioritou je, aby přišel nový trenér zvenčí," řekl ČTK sportovní ředitel Slovanu Josef Jinoch.

Liberec se ohlíží hlavně po známých jménech: kandidáty na uvolněný post jsou podle informací ČTK především Jaroslav Hřebík, Jozef Chovanec a František Komňacký. Pod Ještěd se naopak prý téměř s určitostí nevrátí Josef Csaplár, který v Liberci dříve působil a v roce 2002 společně s Ladislavem Škorpilem přivedl tým k premiérovému mistrovskému titulu.

"K žádnému jménu se vyjadřovat nebudu. Můžu říci jen to, že budeme vybírat z trenérů, kteří jsou v současné chvíli bez angažmá," poznamenal Jinoch.

Liberecké vedení tak v nejbližších dnech možná bude na dálku svádět boj s konkurenčním Jabloncem, na jehož lavičce v pondělí skončil po nepovedené sérii završené třemi prohrami za sebou Luboš Kozel. V hledáčku jabloneckých funkcionářů jsou totiž také Hřebík s Csaplárem.

Reklama

Související témata: