Hlavní obsah

Liberec zachraňoval postup v Poháru ČMFS až v penaltách

PRAHA

Fotbalisté Liberce až v penaltovém rozstřelu odvrátili vyřazení ze čtvrtého kola domácího poháru na hřišti druholigového Fulneku. Po devadesáti minutách hráli svěřenci přechodného kouče Radima Nečase s domácími nerozhodně 1:1, na penalty Slovan zvítězil 4:3. Práci s postupem měl také sousední Jablonec, kterému zachránil výhru 2:1 na půdě třetiligového Frýdku-Místku šest minut před koncem Nulíček.

Článek

Liberecký trenér Nečas, který dočasně nahradil odvolaného Michala Zacha, tak výsledkově Slovan probudil, ale s výkonem nemohl být spokojen. Prvoligový favorit totiž nebyl lepším týmem.

Po Dohnálkově brance z 27. minuty sice Liberec vedl, ale domácí brzy vyrovnali a ve druhém poločase měli ke gólu blíž. Ve 47. minutě Kovář vysunul Slončíka, proti němuž vyběhl mimo vápno brankář Hauzr. Slončík jej šikovně přehodil a domácí fanoušci už slavili gól, jenže Košťál míč vykopl z prázdné brány.

Při penaltách zužitkovali Liberečtí své zkušenosti, naopak domácí Malohlava nedal a Vyskočilův pokus chytil Hauzr. Slovan se tak nakonec mohl radovat z vydřeného postupu do čtvrtfinále.

Také druhý severočeský tým, který v minulých dnech odvolal trenéra, se na hřišti outsidera dlouho trápil. Jablonečtí měli cestou na zápas nehodu, ale na hře se to nijak neprojevilo. Dočasný kouč Jozef Weber učinil v sestavě několik změn, vsadil na mladé, ale trhlinu jeho taktickým plánům udělalo nucené střídání, když se už ve 13. minutě zranil Klapka.

Krátce po příchodu střídajícího Valenty se hlavou prosadil ve skrumáži Homola. Jablonec pak v první půli kontroloval vývoj, jenže pět tisíc domácích fanoušků dohnalo Frýdek-Místek po pauze k vyrovnání. Severočechy tak spasil až šest minut před koncem Nulíček.

"Ve druhé půli byl Frýdek aktivnější, cítil šanci a dokázal vyrovnat. Poté to bylo takové hektické, podržel nás Špit a o výhře jsme rozhodli ze standardní situace. Na to, že jsme postavili mladý tým, jsme utkání zvládli, i když musím uznat, že Frýdek je kvalitní tým," řekl Weber.

Speciální poklonu vysekl hlavně starším hráčům. "Zejména Baranek, Homola, Fukal v čele se Špitem nás podrželi. V situaci, v jaké jsme, to nebylo snadné utkání, ale postup jsme vydřeli a věřím, že nám to v další práci jen pomůže," dodal.

Vedle asistentů dočasně dosazených na pozici hlavního trenéra Jablonce a Liberce dnes uspěl ještě kouč Leoš Kalvoda s druholigovým HFK Olomouc, který jasně zvítězil v divizním Chomutově 3:0. Hanáci dokázali na hřišti soupeře ze svého trvalého tlaku těžit až po poločase, kdy se blýskl především autor dvou branek útočník Korčián.

Zbývající utkání čtvrtého kola jsou na programu 16. a 31. října, o čtvrtfinálových dvojicích rozhodne los.

Fulnek - Slovan Liberec 1:1 (1:1), na penalty 3:4
Branky: 39. Koštuřík - 27. Dohnálek. Rozhodčí: Hájek - Szarowski, Santarius.
Sestava Liberce: Hauzr - Šinglár, Košťál, Polák, Krátký (46. Jirouš) - Hudson, Bílek, Petrouš, Papoušek - Dohnálek, Dort. Trenér: Nečas.
Frýdek-Místek - Jablonec 1:2 (0:1)
Branky: 65. Šrámek - 11. Homola, 84. Nulíček. Rozhodčí: Matějek - Slavík, Handlíř. Diváci: 5125.
Sestava Jablonce: Špit - Baranek, Fukal, Homola, Loučka - Štěpán (60. Mičkal), Šisler, Klapka (13. Valenta), Hloušek (45. Nulíček) - Svátek, Rilke. Trenér: Weber.
Chomutov - HFK Olomouc 0:3 (0:0)
Branky: 48. a 73. Korčián, 58. Kropáček. Rozhodčí: Moudrý - Hrubeš, Teuber. Diváci: 384.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články