Hlavní obsah

Fotbalisty Boleslavi vyřadil z Poháru ČMFS Třinec

Fotbalisté Mladé Boleslavi v Poháru ČMFS skončili. Účastníka hlavní části Poháru UEFA v úterním osmifinále vyřadil poslední tým druhé ligy Třinec, který doma překvapivě zvítězil 2:1. Favorizovaní hosté vedli gólem Kopice, ale soupeř ve druhém poločase během jediné minuty stav otočil trefami Brazilce Rodriguese a Malíře.

Článek

Středočechům šlo přitom všechno podle plánu. Outsidera usadili rychlým gólem, o který se hlavičkou po Holubově rohu postaral ve 20. minutě Kopic. Fotbalovější Boleslav kontrolovala hru, ale bez větších příležitostí.

Přestávka přinesla výraznou změnu v obrazu hry, a nečekaně ve prospěch Třince. Domácí hru rozhýbali střídající Malíř s Hromadou, kteří měli i prsty v senzačním obratu. Boleslav dlouho držela těšný náskok, pak jí ho během necelé minuty uzmul soupeř. Střelecky se nejdříve prosadil po spolupráci s Hromadou nebezpečný brazilský útočník Rodrigues a ještě než utichla radost v hledišti, Malíř po odrazu od tyče vrátil do sítě svou předchozí střelu.

Ze šoku se hosté neprobrali. Třinecké přitlačili až v posledních minutách, ale po Rolkově pokusu zasáhl místo gólmana Bruka na brankové čáře Čelůstka a Rajnoch z velkého čtverce vypálil těsně vedle. Na poslední sekundy se do pokutového území domácích vydal i brankář Pižanowski, ale porážku už neodvrátil.

"Ve druhém poločase jsme to hrubě nezvládli. Nechali jsme si dát dva laciné góly a pak už jsme se nedostali do hry," řekl novinářům trenér hostů Zdeněk Ščasný. "Ani první půle nebyla z naší strany nic moc, ale utkání jsme měli pod kontrolou. Přestože jsme hráče o přestávce upozorňovali, že musíme být pořád obezřetní, z nepochopitelných důvodů jsme vypadli ze hry a vyvrcholilo to dvěma góly v naší síti," dodal Ščasný.

Fotbal Třinec - Mladá Boleslav 2:1 (0:1)
Branka: 60. Rodriguez, 61. Malíř - 20. Kopic. Rozhodčí: Adámek - Filgas, Goňa. ŽK: Rolko, Kopic, Vaněček (všichni Boleslav). Diváci: 1226.
Mladá Boleslav: Pižanowski - Sedláček (79. Schubert), Rolko, Kopic, Hrdlička (66. Voříšek) - Kalina, Rajnoch, Holub, Poláček (57. Vaněček) - Kysela, Mendy. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: