Hlavní obsah

Selhal jsem, říká po zápase s Bohemians plzeňský Fillo

O překvapení v osmifinále Poháru ČMFS se postarali druholigoví fotbalisté Bohemians Praha, kteří po Kladnu vyřadili další celek z Gambrinus ligy. Tentokrát na svém hřišti porazili dvěma brankami Jiřího Šislera Viktorii Plzeň 2:0. Rozhodujícím momentem utkání byla podle obou trenérů neproměněná penalta Martina Filla.

Článek

„Byl to typický pohárový zápas proti soupeři, před kterým jsem své hráče varoval,“ smutnil po zápase trenér Viktorie Stanislav Levý. O kvalitách svého soupeře byl přesvědčen už před zápasem. „Pro mě jsou Bohemians prvoligovým družstvem,“ řekl po zápase.

„Byl to vyrovnaný zápas. Ironií osudu bylo, že náš nejlepší hráč, Martin Fillo, nevyrovnal,“ vzpomněl na moment ze 77. minuty, kdy mohl plzeňský záložník srovnat stav z penalty. Český reprezentant do jedenadvaceti let Martin Fillo bral vinu na sebe. „Na tu penaltu jsem si věřil, bohužel jsem selhal. Kvůli tomu jsme nepostoupili,“ řekl. „Pak jsme museli otevřít hru a útočit. Z brejku jsme dostali druhý gól,“ dodal Levý.

Fillo se domníval, že byli na soupeře připraveni dobře, o neúspěchu podle něj rozhodla neefektivnost v zakončení. „Věděli jsme, že soupeř bude hrát agresivně a myslím, že jsme se s tím dokázali vypořádat. Ve druhé půli jsme měli podle mě více ze hry, ale výkon jsme nedokázali korunovat gólem,“ zalitoval.

Urban: Jsem rád, že jsme do půle neinkasovali

Podle trenéra Bohemians Luboše Urbana vyhráli jeho svěřenci zaslouženě. „První poločas byl vyrovnaný. Do 25. minuty jsme hráli dobře. Potom převzal iniciativu soupeř, byl mnohem agresivnější. Jsem rád, že jsme do půle neinkasovali,“ uvědomoval si po zápase. Plzeňští si sice územní převahu vytvořili, vyloženou šanci ale už ne.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy aktivněji. První gól padl po pokutovém kopu, který svým průnikem zařídil kapitán domácích David Zoubek. „Zkušeně si došel pro penaltu. Udělal dobrou kličku, poslal si míč do volného prostoru a obránce ho sejmul,“ vzpomínal Urban na penaltový zákrok Marka Smoly. „Rozhodující chvílí zápasu ale byla neproměněná penalta Martina Filla. Po zbytek utkání už jsme byli lepší. Naše vítězství bylo zasloužené,“ myslel si po utkání.

Jiří Šisler, střelec obou branek zápasu, poukazoval na to, že mu obě branky zařídil spoluhráč Zoubek. „Penaltu udělal on. Já jsem si vzal míč, věřil jsem si a penaltu se mi podařilo proměnit. U druhé branky mi zase Zoubek odtáhl obránce a když jsem viděl, že je gólman dál od brány, tak jsem to zkusil. Jsem rád, že to za něj zapadlo,“ řekl po zápase.

Reklama

Související témata: