Hlavní obsah

Bílek: Chybou bylo, že jsme utkání nerozhodli dřív

PRAHA

Ve středu večer uspěli na Letné fotbalisté Sparty ve 4. kole Poháru ČMFS. Porazili 2:0 vršovickou Bohemians 1905, která nastoupila bez několika opor v sestavě. I přesto dokázali hosté sparťany trápit téměř až do konce utkání. "Pro nás je prioritou udržet se v první lize, proto jsme se rozhodli k odpočinku některých našich opor," řekl na pozápasové tiskové konferenci hostující trenér Václav Hradecký

Článek

Slovenský záložník rozesmutnil fanoušky Bohemians 1905, kteří paradoxně udělali vršovickému klubu na Letné domácí atmosféru, ve 37. minutě, když dokázal prostřelit hostující zeď ze standardní situace. „Chtěl jsem to kopnout nad hlavy hráčů, ve zdi to někdo tečoval a tím znemožnil Radkovi Sňozíkovi, aby s tím ještě něco udělal,“ ohodnotil Kisel situaci při prvním gólu.

„Cílem bylo postoupit, což se povedlo. Z naší strany byla lepší druhá půle, to zakončení ovšem nebylo vždy ideální. Chybou bylo, že jsme utkání nerozhodli dřív,“ řekl k pohárovému zápasu domácí trenér Michal Bílek.

Byla to právě vršovická Bohemka, která otevřela dveře slovenskému záložníkovi na český trh. Do ní přišel v roce 1999 a dodnes nezapře, že mu stále zůstala svým způsobem v srdci. „Samozřejmě jsem na to myslel. Je to klub, ve kterém jsem vyrostl a kterému vděčím za to, kde teď jsem. Stejně jako se Tomáš Rosický příliš neradoval z gólu, který vstřelil Spartě v dresu Arsenalu, podobně jsem to cítil i já,“ prozradil po utkání Kisel.

Grigar věří, že si ve Spartě vybudoval pozici jedničky

V domácí brance se znovu objevil Tomáš Grigar, a stejně tak jako proti Kladnu, pomohl i v pohárovém utkání svému týmu proti Bohemians 1905. Ve Spartě je relativně vyrovnaná trojice brankářů, když je k dispozici ještě Tomáš Poštulka a exslávistický Kozáčik, který doplnil letenský tým v letní přípravě.

„ Když se na brankářském postu ještě posilovalo, byl jsem z toho zklamaný. V béčku jsem měl zápasy bez chyb, a tak asi proto jsem teď dostal příležitost já. Beru to tak, že můžu být jedničkou,“ řekl sebevědomě brankář Grigar.

Reklama

Související témata: