Hlavní obsah

Pražská S se dost nadřela, Slavia jde dál díky penaltám

ČESKÁ REPUBLIKA

Nechybělo mnoho a 2. kolo fotbalového Poháru ČMFS mohlo přinést prvotřídní senzaci. Třetiligové týmy zavařily dvěma nejelitnějším klubům! Slavia zachránila postup v Náchodě až na penalty, Sparta se přes Střížkov prodrala dál gólem dvacet minut před koncem. Bylo to drama jako hrom.

Foto: ČTK/Stanislav Peška

Ilustrační foto

Článek

Nekompletní slávisté sice začali na hřišti týmu Náchod-Deštné náporem, jenže nakonec se ještě čtvrt hodinky před koncem klepali před ostudou vinou trefy domácího Hájka z 54. minuty. Spásnou vyrovnávací branku vstřelil po akci Pitáka se Skácelem Kuka, ale drama mělo teprve vyvrcholit.

Pražané nebyli v penaltovém rozstřelu daleko od pohromy, v osmé sérii je nakonec ale poslal dál úspěšnou střelou Kratochvíl. Předtím proměnili Kuka, Skácel, Hrdlička, Fořt, Müller, Zachariáš, Sedláček, neuspěli Kalivoda s Pitákem.

Profesorská Sparta

Sparta již bez Grygery, jehož na postu pravého obránce nahradil Petráš, se pěkně natrápila se Střížkovem. Začátek nejprve o sedm minut pozdržela bouřka, aby si pak mistr se zdatným soupeřem dlouho nevěděl rady. V první půli dokonce dostal branku, která však nebyla stejně jako na druhé straně hřiště uznána pro ofsajd. Letenští sice měli před přestávkou více šancí, ale jejich útočné hroty Jun a Gluščevič se neprosadily.

Do druhé půle poslal trenér Kotrba Sionka a Kováče, domácí se ovšem dál pečlivě snažili bránit nadějný výsledek. Ten jim zhatil až v 70. min. chvilku předtím střídající Kincl po ideální spolupráci s kapitánem Poborským. "To, že jsme museli bojovat až do poslední minuty, jsme si zavinili sami. Hlavně v prvním poločase jsme předvedli profesorský výkon, a to s tak dobře připraveným týmem dost dobře nejde," uvedl sparťanský kouč Jiří Kotrba.

Trápil se i Synot

Nic snadného nezažil ani Synot - ve Vyškově vyhrál jen 3:2. S enormním nasazením hrající domácí tým smazal v prvním poločase rozdíl tří tříd a získal jednobrankové vedení. Divizní Vyškov mohl krátce po pauze dokonce zvýšit, avšak Kropáček ve vyložené pozici trefil břevno. Pak hosté přehráli soupeře ve velkém vedru fyzicky a v rozpětí devíti minut otočili skóre. V závěru se ovšem domácí překvapivě nadechli k mohutnému náporu, tři vyložené příležitosti ale promarnili.

Olomouc i Brno slavili výhru 9:1

Shodně ohodového výsledku 9:1 dosáhli naopak fotbalisté Olomouce v Hulíně a Brna v Mutěnicích. "Hráli jsme v pohodě, jsem spokojen hlavně s koncovkou. Snad jsme si nějaké branky schovali na sobotní zápas Poháru Intertoto proti francouzskému Guingampu," přál si trenér Brňanů Karel Večeřa.

Liberec rozhodl o výhře na hřišti divizního Českého Dubu třemi góly v závěru prvního poločasu. Hattrickem se blýskl Hološko. "Mohli jsme vyhrát mnohem výraznějším rozdílem, dalších pět stoprocentních šancí jsme neproměnili," konstatoval trenér Josef Csaplár, který nechal před sobotní odvetou Intertoto Cupu se Santanderem odpočívat některé opory.

Výsledky 2. kola Poháru ČMFS:
Zápasvýsledekbranky
Střížkov vs. Sparta0:170. Kincl.
Hulín vs. Olomouc1:973. Grigar - 22., 33., 84. a 86. Vyskočil, 23. a 42. Kučera, 66. a 72. Tuma, 38. Rojka. (hráno v Kroměříži)
Mutěnice vs. Brno1:971. Šebesta - 24. a 38. Švancara, 6. a 60. P. Mezlík, 63. a 83. Došek, 48. Vojtíšek, 62. Živný, 90. Simr.
Vyškov vs. Synot2:314. Kropáček, 44. Opletal - 29. Kowalík, 58. Abrahám, 67. Slončík.
Náchod-Deštné vs. Slavia Praha1:1 na penalty 7:854. Hájek - 76. Kuka, rozhodující penalta Kratochvíl.
Český Dub vs. Liberec2:557. Bělina, 90. Ších - 33., 42. a 84. Hološko, 39. a 77. Nezmar

Reklama