Hlavní obsah

Sparta ve čtvrtfinále Poháru ČMFS narazí na HFK Olomouc

PRAHA

Přijatelného soupeře dostali fotbalisté Sparty při pátečním losování čtvrtfinále Poháru ČMFS. Obhájci trofeje se postaví druholigový HFK Olomouc, na jehož hřišti proběhne první utkání. Čtvrtfinále aktuálního ročníku soutěže se totiž premiérově hraje dvoukolově. První zápasy celky čekají 9. dubna, odvety o týden později.

Článek

Poslední celek druhé ligy Třinec se střetne s Libercem, prvoligový nováček Viktoria Žižkov přivítá druholigové Bohemians Praha. Jen utkání Jablonce s Brnem přinese souboj dvou prvoligových celků. Rozhodlo o tom páteční losování v Praze. Semifinále poháru se bude rovněž losovat.

O osudu osmi čtvrtfinalistů v pátek rozhodl záložník Slavie a vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem z roku 2005 Vladimír Šmicer, který byl hlavní postavou losovacího aktu v sídle fotbalového svazu na Strahově.

Jediný souboj prvoligistů

Šmicer narýsoval dvojice tak, že pouze jeden souboj bude záležitostí čistě prvoligových týmů: Jablonec totiž narazí na Brno, což nepotěšilo především Severočechy, kteří letos obhajují loňskou finálovou účast. "Letošní sezóna nám moc nepřeje a ani u losu jsme moc štěstí neměli, protože Brno je hodně těžkým protivníkem. Snad budeme mít na jaře aspoň lepší formu," uvedl Miroslav Pelta, prezident Jablonce, který se po 14 odehraných kolech přetahuje s Mostem o předposlední místo v lize.

Ve zbývajících zápasech dojde na konfrontaci ligových a druholigových týmů, v níž budou Sparta, Liberec i Žižkov jasnými favority. Sparta se ale musí mít na pozoru, protože HFK už letos dokázal v poháru zdolat třeba Teplice, pro Liberec je zase varováním to, že Třinec poslal ze hry ven účastníka Poháru UEFA z Mladé Boleslavi. A Bohemians by s Žižkovem zase rádi navázali na vyřazení Plzně.

V olomouckém HFK se už teď těší na to, že přivítají mistrovskou Spartu. Hanáci by sice prý raději narazili třeba na Třinec, ale duely se Spartou pro ně prý budou svátkem. "Konečně se nám splní přání a se Spartou si zahrajeme. Kdybychom hráli s druholigovým soupeřem, tak máme větší šance, ale se Spartou aspoň nebudeme pod tlakem a můžeme jenom překvapit," uvedl sekretář HFK Miroslav Derco.

Úleva ve sparťanském táboře

Ve sparťanském táboře zavládla úleva. "Papírově slabší mužstva se sice pokaždé chtějí ukázat, ale my musíme potvrdit své kvality. Poháru tradičně přikládáme velkou váhu," vzkázal místopředseda klubového představenstva Přemysl Beneš.

Pohár nabídne i pražské derby, v němž si o semifinále zahrají Žižkov s druholigovým celkem Bohemians Praha. Los potěšil hlavně viktoriány: ti se vyhnou zdlouhavému cestování, dostali přijatelného soupeře a areál na Xaverově, kde hrají Bohemians své domácí zápasy, navíc dokonale znají. Žižkov zde má totiž své tréninkové centrum. "Hrajeme hlavně dvakrát doma," radoval se manažer Jiří Rýva.

Los čtvrtfinále Poháru ČMFS (první zápasy 9. dubna, odvety 16. dubna):
Třinec - Liberec, HFK Olomouc - Sparta Praha, Viktoria Žižkov - Bohemians Praha, Jablonec - Brno.

Reklama