Hlavní obsah

Debakl posadil Baník na zadek. Působili jsme na Spartě divně, připouští Laštůvka

Začali jaro jako svěží a dobře nastartovaný tým. Zdálo se, že angažování Luboše Kozla rychle přináší ovoce. Debakl 0:5 ve čtvrtfinále poháru je však výbuch. A zrovna na hřišti Sparty, nejneoblíbenějšího soupeře... „Působili jsme na hřišti divně. Zápas se nepovedl mně ani nikomu dalšímu,“ líčí Jan Laštůvka. Brankář fotbalistů ostravského Baníku přitom ještě řadu šancí pochytal.

Baník dostal od Sparty facku. Ale asi dobře, že nás to potkalo v poháru a ne v lize, říká trenér Luboš KozelVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Soupeř byl po třech jarních kolech s jediným bodem na dně. Přesto na něj kouč své mužstvo upozorňoval. Marně.

„Říkal jsem, že Sparta má individuálně výborné hráče, kteří jen ještě nejsou tým. Je to jen otázka času, u nich je problémem psychika a jejich největším soupeřem jsou oni sami. Říkal jsem klukům, že důležitý je vstup do utkání a že hrozně napoví první branka. Výsledek mluví za vše," lituje trenér Luboš Kozel, že jeho slova se absolutně minula účinkem.

„Nebyli jsme tak odvážní, abychom v úvodu sebevědomí Sparty nahlodali ještě víc. Mám pocit, že na některé hráče prostředí dolehlo a zápas nezvládli. První gól jsme dostali ze standardky. Chtěli jsme udělat změny, ale nepovedly se. Penalta a červená karta definitivně rozhodly. Pak už jsme spíš přemýšleli o dalším zápase, mohlo to dopadnout i hůř..." netají kouč.

Zase si sednou na zadek

Tvrdý direkt přišel nečekaně. Jarní zápasy obou týmů mu ničím nenapovídaly.

„Nezačali jsme špatně, ale gól posadil Spartu na koně. Zápas se nám absolutně nepovedl. Dostali jsme facku a musíme si zase sednou na zadek. Čeká nás v pondělí další těžký zápas s Mladou Boleslaví. Musíme zabrat, abychom se v lize udrželi ve špici," uvědomuje si gólman Jan Laštůvka.

„Zdálo se, že máme vyrovnaný kádr, ale někteří zápas nezvládli. Porážka je někdy potřeba. Asi dobře, že nás potkala v poháru, a ne v lize," míní Kozel.

Reklama

Související témata: