Hlavní obsah

Sparta měla v Poháru ČMFS namále, Liberec vyhrál s přehledem

Fotbalisté pražské Sparty nedovolili překvapení v prvním utkání čtvrtfinále Poháru ČMFS v Holici s tamním HFK a vyhráli 2:1. O výhru hostů se dvěma góly ve druhé půli postaral Slepička. V Třinci vyhráli liberečtí fotbalisté hladce 3:0. V dalším utkání domácí Viktoria Žižkov remizovala se střížkovskými FC Bohemians 1:1. V posledním zápase uspěli jasně hráči Brna v Jablonci, když na severu Čech vyhráli vysoko 3:0.

Článek

Domácí HFK Olomouc na svého letenského favorita vlétla již od samého počátku utkání. Už v prvních deseti minutách měli holičtí tři brankové příležitosti. V pohotovosti musela být brankářská jednička Sparty Tomáš Grigar. Domácí potom slevili ze svého tempa a toho mohli sparťané využít po půlhodině hry, když se ve velké příležitosti ocitl Jeslínek. Ten už společně s Kolářem do druhé půli nenastoupil.

Na hřišti je nahradili Slepička s Matušovičem, druhý jmenovaný byl hned po startu druhé půle na začátku gólové akce, kterou ovšem Libor Došek trestuhodně zahodil, když střelou z deseti metrů netrefil prázdnou branku. Sparťanskému útočníkovi Slepičkovi stačilo patnáct minut k tomu, aby výsledek zápasu otočil. Nejprve v 65. minutě skóre vyrovnal a o čtyři minuty později střelou k pravé tyči otočil na konečných 2:1 pro svůj tým.

Na Žižkově šli domácí v utkání proti FC Bohemians do vedení již v šesté minutě, když se trefil bývalý hráč Teplic Zdeněk Koukal. Po dvaceti minutách hry měli dvě příležitosti k vyrovnání hosté. Ovšem dva Grznárovy pokusy v brance domácích neskončily, i když ta druhá vážně volala po zkorigování výsledku.

Střížkovští se dostali k vyrovnání v 66. minutě. Chvíli předtím sice domácí Švancara mohl zvýšit na dva nula, jeho pokus ovšem skončil na tyči. Rčení nedáš dostaneš se vyplnilo z následné akce hostů, když Brezina zatáhl míč po pravé straně a přihrávkou pod sebe našel Ibeho, který se nemýlil a vyrovnal na 1:1.

Liberec šel v Třinci do vedení také brzy, v 7. minutě se do domácí branky parádně trefil z dobrých pětadvaceti metrů Papoušek. V 81. minutě zvýšil na 2:0 technickou střelou Frejlach a o pět minut později umístil míč do prázdné brány na konečných 3:0 liberecký Dočkal.

V Jablonci se fotbalisté Brna dostali do vedení ve 32. minutě, když se ze standardní situace trefil k tyči Tomáš Polách. O čtyři minuty později to bylo již 2:0 pro hosty, Aleš Besta levačkou bezpečně pro hosty zvýšil. Sedm minut před koncem zápasu dostal Jablonec do kolen bývalý hráč Jihlavy Karel Večeřa.

Odvety čtvrtfinálových zápasů jsou na programu příští středu 16. dubna.

Čtvrtfinále Poháru ČMFS - první zápasy:
HFK Olomouc - Sparta Praha 1:2 (1:0)
Branky: 19. Lukášek - 65., 69. Slepička
Třinec - Liberec 0:3 (0:1)
Branky: 7. Papoušek, 81. Frejlach, 86. Dočkal
Viktoria Źižkov - FC Bohemians 1:1 (1:0)
Branky: 6. Koukal - 66. Ibe
Jablonec - Brno 0:3 (0:2)
Branky: 31. Polách, 36. Besta, 83. Večeřa.

Reklama

Související témata: