Hlavní obsah

Střížkovská Bohemians je po remíze na Žižkově blíž semifinále

David KadlecSport.cz

Ve středu se pod pražskou televizní věží utkaly v prvním zápase čtvrtfinále Poháru ČMFS dva týmy, které spolu mají mnoho společného. Domácí prvoligová Viktoria Žižkov přivítala střížkovskou Bohemians Praha, jíž pronajímá své tréninkové centrum k domácím zápasům, kluby navíc sloučily své mládežnické celky. Aktuálně desátý celek Gambrinus ligy remizoval s lídrem druhé ligy 1:1, odveta je na programu přesně za týden.

Článek

Kouč Žižkova Stanislav Griga do utkání poslal takřka to nejsilnější, co má k dispozici. „Prioritou je pro nás záchrana v lize, ale složením základní jedenáctky jsme dali najevo, že nehodláme pohár vypustit,“ řekl po zápase slovenský lodivod. Po několika nedotažených akcích rozjásal hrstku diváků v šesté minutě Zdeněk Koukal. Fotbalista, který pod televizní věž přišel v zimě z Teplic, se prosadil svou oblíbenou levačkou po nedůrazu hostujících obránců uvnitř šestnáctky.

V 18. minutě mohl poslat Viktorku do dvougólového trháku aktivní Kušnír, Koukalovu nabídku na malé vápno ale netrefil ideálně. O dvě minuty později si z hlavičkového souboje s Kalodem odnesl tržnou ránu střížkovský stoper Turtenwald a musel pod jehlu. Vzápětí po nadýchaném centru Švancary opět v zakončení selhal Kušnír, stejně jako chvíli před přestávkou. „Soupeř mohl po prvním poločase vést o dva, tři góly a byli bychom na ručník,“ přiznal hostující trenér Luboš Urban.

V 50. minutě spálil další tutovku pokusem o efektní zakončení Kušnír, čímž rozhodně nepotěšil svého kouče. „Štve mě, jak lehkovážně jsme zahazovali své šance,“ rozčiloval se po utkání Griga. Blízko byli gólové radosti v 57. minutě i hosté, ale spoluhráč Alexe Hleba z běloruské reprezentace Liancevič orazítkoval po přímém kopu pouze pravou tyč. Štěstí neměl ani kanonýr Žižkova Švancara, svůj průnik do vápna zakončil také do brankové konstrukce.

Hráči Bohemians se dočkali v 67. minutě. Střídající Brzezina byl na pravé straně v ostrém souboji lepší Besty a neobsazený Ibe se z osmi metrů nemýlil. „Tentokrát byl fotbal spravedlivý,“ přiznal Griga, který měl o příčině neúspěchu jasno: „Nedokázali jsme po celý zápas udržet koncentraci a nasazení.“ Po remíze 1:1 má blíž do semifinále Poháru ČMFS druholigový celek. „Vím, že nás čeká těžký zápas, ale chceme se o postup porvat,“ řekl novinářům odhodlaně Blaha. Odveta je na programu příští středu od 17 hodin v Xaverově.

Viktoria Žižkov - Bohemians Praha 1:1 (1:0)
Branky: 6. Koukal - 67. Ibe. Rozhodčí: Adam - Zlámal, Lhoták. ŽK: T. Procházka, Kalod, Kušnír - Janů, Ibe, Adjei. Diváci: 1208.
Žižkov: Bartalský - Šťastný, Labant, Besta, Xavier - Kušnír, T. Procházka, Da Silva (68. Moughfire), Koukal - Kalod (60. Blaha), Švancara (72. Demjan).
Bohemians: Belaň - Janů, Turtenwald, Liancevič, Macháček (46. Brzezina) - Zoubek (82. Majer), Fenyk, Adjei, Grznár - Galbavý, Ibe (90. Jandzik).

Reklama

Související témata: