Hlavní obsah

Liberec v Třinci nezaváhal a míří do semifinále Poháru ČMFS

TŘINEC

Liberečtí fotbalisté rázně vykročili za postupem do semifinále Poháru ČMFS. Na trávníku druholigového Třince vyhráli jednoznačně 3:0, když o góly se podělili Petr Papoušek, Tomáš Frejlach a Bořek Dočkal. Třinec by v odvetě za týden mohl odvrátit vyřazení už jen zázrakem.

Článek

Liberec se nešetřil, proti druholigovému celku postavil prakticky nejsilnější možnou sestavu a na hřišti to bylo znát. Favorit dal rozdíl soutěže domácím pocítit hned ze startu: už v sedmé minutě se do míče z dobrých pětadvaceti metrů opřel Papoušek a na jeho výstavní trefu pod břevno brankář Bruk vůbec nereagoval. Než se Třinec otřepal, mohl ztrácet dva góly, ale Nezmar po uličce Bílka zblízka přestřelil.

I když domácí nastoupili bez pěti hráčů základní sestavy, zahajovací tlak Liberce postupně zmírnili. Obrana už soupeře do dalších nebezpečných akcí nepustila, ale ustrašeným výkonem v ofenzívě sami Hauzra v hostující brance takřka neohrozili.

Jeden gól hostům evidentně stačil; ve druhé půli se stáhli a dbali hlavně na to, aby neinkasovali. Pečeť na výhru mohl po ojedinělé příležitosti vystavit Kerič, ale Bruk jeho přízemní ránu v 55. minutě vyrazil. Pasivita se Liberci mohla i vymstít: Třinec si po přestávce daleko více dovolil a Papouška málem napodobil domácí Cieslar, ale Hauzr jeho bombu v 69. minutě vytlačil.

Škorpil: Nemyslím si, že je o výsledku rozhodnuto

Liberecká taktika slavila stoprocentní úspěch. Protivníka nechali útočit, ale do odkryté obrany v závěru ještě dvakrát udeřili. Deset minut před koncem se z hranice velkého čtverce přes tyč trefil Frejlach a rychlý protiútok ukázkově sehráli i střídající Radzinevičius s Dočkalem, který do prázdné branky završil skóre.

Liberec v Třinci vyhrál rozdílem třídy, ale trenér Ladislav Škorpil měl k výkonu svého týmu námitky. "Hned ze začátku to krásně trefil Papoušek a pomohl nám do psychické pohody, která se ovšem nepromítla na hřišti. Představoval bych si, že domácí umíme přehrát fotbalem, ale jestli byly nějaké šance, tak jen po chybách soupeře. Zápas byl proto na vážkách až do konce, náznak kvality se tam projevil až po trojím vystřídání," řekl Škorpil. "Za výsledek jsme pochopitelně rádi, ale na základě svých zkušeností si nemyslím, že je o postupu už rozhodnuto," doplnil.

Domácí šetřili několik klíčových hráčů na sobotní druholigový zápas v Hlučíně, ale ve druhé půli s Libercem sehráli rovnocennou partii. Trenér Miroslav Kouřil tým také pochválil. "Ze hřiště jsme odešli se zvednutou hlavou. Na to v jaké sestavě jsme hráli, mám z výkonu, který jsme po větší část zápasu předváděli, radost. To, že jsme prohráli, jen ukazuje rozdíl v kvalitě mezi první a druhou ligou," prohlásil Kouřil.

Fotbal Třinec - Slovan Liberec 0:3 (0:1)
Branka: 7. Papoušek, 80. Frejlach, 86. Dočkal. Rozhodčí: Jílek - Ondo, Urban. ŽK: Malíř - Liška. Diváci: 2221.
Třinec: Bruk - Sostřonek (64. Berger), Pindor (46. Formánek), Hupka, Matěj - Malíř, Cieslar, Ďurica, Lukšík (46. Konečník) - Veselý, Maceček. Trenér: Kouřil.
Liberec: Hauzr - Matula, Holeňák, Košťál, Liška - Frejlach, Bílek, Dort (61. Janů), Papoušek (72. Dočkal) - Kerič, Nezmar (80. Radzinevičius). Trenér: Škorpil.

Reklama

Související témata: