Hlavní obsah

V souboji prvoligových týmů k postupu lépe vykročilo Brno

JABLONEC NAD NISOU

Za postupem do semifinále Poháru ČMFS vykročili v Jablonci lépe fotbalisté Brna, kteří dokázali vyhrát v prvním čtvrtfinálovém utkání 3:0 a soupeři současně oplatit nedávnou ligovou prohru. Dvě branky hosté vstřelili mezi 31. a 36. minutou, třetí přidali v závěru utkání.

Článek

Oba soupeři oproti ligovému utkání pozměnili sestavu. Jablonecký kouč postavil do zálohy tři mladíky a důvěru od začátku dostal sedmnáctiletý mladík Haurdič. Trenér Brna nechal sedět Střeštíka a oba celky začaly pohárový boj velmi vlažně. Příliš dobrý fotbal k vidění ale nebyl a hru zejména na straně domácích provázela řada nepřesností.

První šanci utkání měl Necid, ale míč mu nesedl a na branku Lejsala vyslal jen slabý pokus, na druhé střele nebezpečně pálil Polách. Domácí se snažili tvořit hru, ale příliš chybovali. Ukázkou byl i první gól: ve 30. minutě zahrával Jablonec trestný kop, Brno ale po brejku kopalo trestný kop. K exekuci se postavil faulovaný Polách a krásnou střelou přes zeď otevřel skóre utkání.

Besta zvýšil střelou k tyči

Další gól dali hosté o pět minut později, kdy mladý Haurdič chyboval na polovině hřiště - míč se dostal k Bestovi, který se v šestnáctce krásně uvolnil a přesně k tyči zvýšil na 2:0. Valenta mohl poté snížit, ale branku netrefil a těsně před poločasem domácí Straka hlavičkoval do tyče.

Do druhé půle udělal jablonecký kouč Komňacký v sestavě změny. V šatně zůstali Valenta a Eliáš, ale další velkou šanci ke skórování měli znovu hosté a jen díky Špitovi nedal Wagner třetí branku.

Poté se hrál už nudný fotbal. Brněnští si v klidu hlídali náskok a domácí se trápili. Vzruch tak do ochozů přinesla až 73. minuta a Žofčákův krásný, leč nepřesný střelecký pokus. Krátce před koncem ale Večeřa přidal třetí gól hostů a zřejmě takřka definitivně přiblížil Brnu postup.

FK Jablonec - 1. FC Brno 0:3 (0:2)
Branky: 31. Polách, 36. Besta, 83. Večeřa. Rozhodčí: Franěk - Košec, Teuber. ŽK: Valenta, Straka - Kubáň, Wagner, Střeštík. Diváci: 2040.
Jablonec: Špit - Zábojník, Homola, Huber, Hamouz - Žofčák, Eliáš (46. Michálek), Valenta (46. Klapka), Haurdič (73. Hloušek) - Necid, Straka. Trenér: Komňacký.
Brno: Lejsal - Švejnoha, Trousil, Dvorník, Siegl - Večeřa, Kubáň (84. Simr), Polách, Lira - Wagner (58. Střeštík), Besta (57. Baláž). Trenér: P. Uličný.

Reklama

Související témata: