Hlavní obsah

V semifinále poháru Sparta, Liberec, Brno a druholigoví Bohemians

oc, pnSport.cz

Spanilá jízda fotbalistů druholigových Bohemians Praha Pohárem ČMFS pokračuje. Xaverovský tým ve středeční odvetě čtvrtfinále remizoval na svém hřišti bez branek s Viktorií Žižkov a po úvodní remíze 1:1 slaví postup do semifinále. Bohemians tak po Kladnu a Plzni vyřadili další prvoligový tým. Ve středu postoupili do dalších bojů také fotbalisté Sparty, Liberce a Brna.

Článek

Výsledek 1:1 z prvního utkání dával tušit, že se na stadiónu v Horních Počernicích mezi Bohemians Praha a Viktorií Žižkov odehraje pořádná bitva. Do první vážné příležitosti se dostal ve 21. minutě hostující Richard Kalod. Míč z jeho kopačky ale Beláňovu branku netrefil. Na druhé straně o dvě minuty později našel centrem Grznár nabíhajícího Brzezinu, jenž orazítkoval břevno. Tři minuty před koncem první části se v obrovské příležitosti objevil Lubomír Blaha. Jeho šanci ale skvělým zákrokem zlikvidoval brankář Jaroslav Beláň.

V 58. minutě mohli jít žižkovští do vedení. Na hranici pokutového území se k míči dostal Xavier, jehož povedenou střelu ale dokázala zblokovat domácí obrana. Devět minut před koncem zápasu mohl vlít jistotu do žil Bohemians Galbavý, který se snažil využít chybné rozehrávky Šťastného. Jeho první střelu ale Bartalský vyrazil a dorážka skončila mimo tyče. Mrzet ho to ale nemuselo, zápas nakonec skončil bez branek a po prvním utkání, které skončilo 1:1, postoupili fotbalisté Bohemians Praha do semifinále Poháru ČMFS.

Kulič ukončil gólový půst

Sparta pokračují v cestě za obhajobou v Poháru ČMFS. Ve čtvrtfinálové odvetě porazila druholigový HFK Olomouc 3:1 a postoupila do semifinále soutěže. HFK Olomouc přijel na Letnou s vědomím, že do dalšího kola postoupí jen zázrakem, a tak si jeho hráči především přijeli zápas užít. Nebránili v jedenácti, jak má ve zvyku v poslední době naprostá většina prvoligových soupeřů, která na Letnou dorazí. Hanáci hráli sympaticky se snahou o zdramatizování postupu, což je mohlo brzy stát několik inkasovaných branek.

Jenže to by Sparta musela proměnit rychle některou ze svých mnoha šancí, kterých si do poločasu vypracovala hned několik, jen Kulič se mohl trefit alespoň třikrát. Nakonec se však reprezentační útočník přece jen gólu dočkal a byla to jeho první trefa od 12. ligového kola v Mostě, tedy po jedenáctizápasovém půstu. Na počátku akce byl ve 22. minutě Jeslínek, jehož ránu Aleksijevič vyrazil právě ke Kuličovi, který míč vrátil z těžkého úhlu do sítě. Z poklidného průběhu utkání v chladném počasí diváky vyrušil jen úvod druhého poločasu, kdy se příliš nevyznamenali oba brankáři. Hostující Aleksijevič nejdříve propustil lehkou ránu Holendy, na druhé straně zase Grigar vyzval ke skórování Korčiána.

Pak už zaujalo pouze zranění Slepičky, který odkulhal ze hřiště po jedenáctiminutovém pobytu. Hosté se snažili zápas ještě zdramatizovat, ale deset minut před koncem jim aktivní Kolář vstřelil třetí gól.

Liberec si náskok pohlídal, Brno vyhrálo i podruhé

Velmi nadějnou pozici a výhru 3:0 si z prvního zápasu proti Třinci přivezli fotbalisté Slovanu Liberec. V první půli se proto svěřenci Ladislava Škorpila nepouštěli do bezhlavého útoku. Více ze hry měli třinečtí hráči, do vážnější příležitosti je ale obrana severočeského týmu nepouštěla. Naopak na druhé straně nejdříve nebezpečně zahrozil Tomáš Radzinevičius, jehož střela ale skončila těsně nad Brukovou svatyní. Tři minuty před koncem první části už se ale litevský útočník radoval z gólu. Po závaru po rohovém kopu rozvlnil síť po střele z úhlu.

Hned po pěti minutách druhé půle bylo ale vyrovnáno. Zdeněk Cislar svou individuální šanci zakončil střelou z velké dálky a překvapil Zbyňka Hauzra v brance Liberce. Domácí poslal podruhé do vedení Tomáš Frejlach, jenž po přetaženém centru propálil třineckého brankáře. O konečném výsledku 2:2 rozhodl Filip Lukšík, který v poslední minutě zápasu zakončil individuální akci vyrovnávacím gólem. Po výhře 3:0 z prvního zápasu přesto postupuje liberecký Slovan.

Pohotovější a přesnější koncovka zajistila fotbalistům Brna ve čtvrtfinálové odvetě Poháru ČMFS po brankách Baláže a Trousila vítězství nad Jabloncem 2:1. První zápas před týdnem vyhráli Brňané na hřišti soupeře 3:0 a bez problémů postoupili do semifinále. Jablonec sice držel opticky vyrovnanou partii, střelecky se ale prosadil až pět minut před koncem, kdy Michálek proměnil penaltu.

Pohár ČMFS - odvety čtvrtfinále
Bohemians Praha - Viktoria Žižkov 0:0
Rozhodčí: Matějek - Slavík, Čecháček. ŽK: Macháček, Turtenwald, Obermajer - T. Procházka, Pilař, Švancara. Diváci: 981. První zápas 1:1, postupují Bohemians.
Bohemians: Belaň - Macháček, Obermajer, Lencevič, Grznár - Kwame, Fenyk (84. Jandzik), Turtenwald - Ibe (87. Janů), Brzezina, Galbavý (90. Majer). Trenér: Urban.
Žižkov: Bartalský - Šťastný, Labant, Pilař, Xavier - Kušnír, Kalod (68. Demjan), T. Procházka, Koukal - Švancara, Blaha (46. Tinga). Trenér: Griga.
Sparta Praha - HFK Olomouc 3:1 (1:0)
Branky: 22. Kulič, 47. Holenda, 80. Kolář - 48. Korčián. Rozhodčí: Ardeleánu - Hojsík, Drábek. První zápas: 2:1, postupuje Sparta. Bez ŽK. Diváci: 1862. První zápas 2:1. Postupuje Sparta.
Sparta: Grigar - Voříšek, Hainault, Kadlec, Limberský - Kladrubský - Jeslínek, Vacek, Kolář, Kulič (63. Slepička, 74. Kisel) - Holenda (63. Došek). Trenér: Bílek.
Olomouc: Aleksijevič - Lošťák, Kalvoda, Lukášek (88. Zlatohlavý), Josefík - Janeček, Ševela (73. Jakubovič), Toporčák, Krutý - Hanzel, Korčián. Trenér: T. Uličný.
FC Slovan Liberec - Fotbal Třinec 2:2 (1:0)
Branka: 42. Radzinevičius, 83. Frejlach - 50. Cieslar, 90. Lukšík. Rozhodčí: Adámek - Filgas, Kubáň. Diváci: 978. První zápas 3:0. Postupuje Liberec.
Liberec: Hauzr - Polák, Bejbl, Košťál, Janů - Papoušek (74. Dočkal), Gecov, Vlasko (61. Frejlach), Liška - Radzinevičius (84. Brožík), Smetana. Trenér: Škorpil.
Třinec: Bruk - Sostřonek (56. Lisický), Pindor, Hupka, Martinčík (72. Matěj) - Malíř, Berger (46. Konečník), Cieslar, Ďurica, Lukšík - Veselý. Trenér: Kouřil.
1. FC Brno - FK Jablonec 2:1 (1:0)
Branky: 45. Baláž, 74. Trousil - 85. z pen. Michálek . Rozhodčí: Mikel - Goňa, Ondo. ŽK: Hanák, Baláž - Fujerik, Hloušek. Diváci: 1150 První zápas 3:0. Postupuje Brno.
Brno: Bureš - Kubáň (78. Švejnoha), Pavlík, Trousil, Siegl - Hanák (52. Večeřa), Polách, Urban (65. Wagner), Lira - Baláž, Simr. Trenér: P. Uličný.
Jablonec: Špit - Laciga, Krejčí, Huber, Hamouz - Baranek (76. Michálek), Valenta, Eliáš, Hloušek - Klapka (74. Mešanovič), Fujerik. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: