Hlavní obsah

Sparta nedala HFK Olomouc šanci a postupuje do semifinále poháru

PRAHA

Fotbalisté Sparty nedovolili v odvetě čtvrtfinále Poháru ČMFS s druholigovým týmem HFK Olomouc překvapení, a po vítězství 3:1 postupují do semifinále. Na Letné se ve středu o góly vítěze postarali Kulič, Holenda a Kolář. Za hosty snižoval po chybě sparťanského brankáře Grigara Korčián. „Z naší strany to nebylo špatné utkání, ale kvalita Sparty je obrovská oproti kvalitě druhé ligy,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci kouč hostí Tomáš Uličný.

Článek

Sparťanský trenér Michal Bílek dal v odvetě přednost širšímu kádru. Nejen z důvodu, že se jednalo o pohár, ale šrámy z posledního ligového duelu v Kladně si odvezli také Řepka, Sivok a Horváth, a ani jeden z nich se v zápase neobjevil.

Sparta šla do vedení ve 22.minutě, kdy Marek Kulič dorazil střelu Jiřího Jeslínka, kterou gólman hostí Aleksijevič sice vyrazil, ale exboleslavský hráč míč padající ke vzdálenější tyči bez problémů ve skluzu dopravil do branky hostů. Jeslínek se o několik minut později objevil před hostujícím gólmanem zcela sám, trestuhodně ovšem svůj pokus namířil vedle pravé tyče HFK.

„Sparta dnes do utkání nastoupila s jasným cílem rozhodnout co nejdříve. Ve druhé půli se nám podařilo snížit hned poté, co Sparta zvýšila na 2:0. Tím jsme se trochu dostali do hry. Soupeř si pak ale dále vytvářel gólové příležitosti, s výsledkem jsme i přes prohru nakonec spokojeni,“ doplnil Uličný.

Zraněný Slepička

Letenskému týmu se povedlo zvýšit vedení záhy po začátku druhého poločasu, kdy se prosadil Holenda. Ovšem z dalšího útoku se radovali hosté, v pokutovém území špatně vyběhl na míč brankář Grigar, toho využil Korčián, který se dravě prosadil do zakončení a snížil na 1:2. Konečnou podobu výsledku stanovil v 80. minutě Kolář, když po přihrávce Limberského prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

„Je dobře, že se v utkání gólově prosadil Holenda. Hráči, kteří v lize nenastupují pravidelně dnes dostali příležitost a naznačili své kvality. Zranění Slepičky je komplikací. Dobré je, že celé utkání odehrál Limberský, kterého dlouho trápily zdravotní problémy,“ řekl po utkání letenský kouč Michal Bílek.

AC Sparta Praha - HFK Olomouc 3:1 (1:0)
Branky: 22. Kulič., 47. Holenda, 80 Kolář - 48. Kurčián. Rozhodčí: Ardeleánu, Hojsík, Jiřík. Diváci: 1862.
Sparta: Grigar - Voříšek, Hainault, Kadlec, Limberský - Jeslínek, Kolář, Kladrubský, Vacek, Kulič (61. Slepička, 73. Kisel) - Holenda (61. Došek).
HFK Olomouc: Aleksijevič - Lošťák, Kalvoda, Lukášek (89. Zlatohlavý), Josefík - Janeček, Toporčák, Ševela (73. Jakubovič), Krutý - Hanzel, Korčián.

Reklama

Související témata: