Hlavní obsah

Brno potvrdilo postup do semifinále vítězstvím nad Jabloncem 2:1

BRNO

Pohotovější a přesnější koncovka zajistila fotbalistům Brna ve čtvrtfinálové odvetě Poháru ČMFS po brankách Baláže a Trousila vítězství nad Jabloncem 2:1. První zápas před týdnem vyhráli Brňané na hřišti soupeře 3:0 a bez problémů postoupili do semifinále. Jablonec sice držel opticky vyrovnanou partii, střelecky se ale prosadil až pět minut před koncem, kdy Michálek proměnil penaltu.

Článek

V silně kombinované sestavě se brněnští fotbalisté nemohli dlouho dostat do tempa. Rychlejší a přesněji kombinující fotbalisté Jablonce se dostávali překvapivě častěji do šancí. Z náporu ale díky nepřesné koncovce nic nevytěžili. Největší šanci měl ve 14. minutě Fujerik, jenž se prosmýkl okolo domácích zadáků a jeho pokus o přehození brankáře Bureše skončil na břevně.

Značně trápící se Brňané zahrozili první kloudnou akcí až ve 25. minutě, kdy po levé straně zaútočil Brazilec Lira. Na jeho centr nedosáhl brankář Špit, míč se dostal k Hanákovi, jehož pomalou střelu vykopl z brankové čáry vracející se Hamouz. Do druhé šance se dostali domácí fotbalisté až těsně před přestávkou, když se od Hanáka odrazil míč k Balážovi, jenž přesnou střelou k tyči vstřelil vedoucí gól.

I když se po změně stran Brňané snažili o útočnější pojetí, střelecky se příliš neprosadili. Většině akcí chyběla přesnější finální přihrávka. Se stejným problémem zápolil i Jablonec, který z územní převahy nic nevytěžil. Blízko k vyrovnání měl po hodině hry Klapka, jenž po Hamouzově přesném centru trefil z bezprostřední blízkosti pouze padajícího brankáře Bureše.

V závěrečných dvaceti minutách převzali režii zápasu do svých rukou domácí fotbalisté, jejichž protiútoky hrozily větším nebezpečím. Po Poláchově rohovém kopu v 74. minutě přistál míč přesně na noze nedůsledně obsazeného Trousila, který jej pohotově poslal podruhé do sítě. V závěru zápasu se dostal Jablonec do tlaku a po Balážově faulu korigoval Michálek výsledek brankou z pokutového kopu.

1. FC Brno - FK Jablonec 2:1 (1:0)
Branky: 45. Baláž, 74. Trousil - 85. z pen. Michálek. Rozhodčí: Mikel - Goňa, Ondo. ŽK: Hanák, Baláž - Fujerik, Hloušek. Diváci: 1150. První zápas 3:0. Postupuje Brno.
Brno: Bureš - Kubáň (78. Švejnoha), Pavlík, Trousil, Siegl - Hanák (52. Večeřa), Polách, Urban (65. Wagner), Lira - Baláž, Simr. Trenér: P. Uličný.
Jablonec: Špit - Laciga, Krejčí, Huber, Hamouz - Baranek (76. Michálek), Valenta, Eliáš, Hloušek - Klapka (74. Mešanovič), Fujerik. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: